Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слухове витаят около новия Ред Бул-Рено

Слухове витаят около новия Ред Бул-Рено

48
0

Час преди премиерата на новия болид на по-малкия брат Торо Росо около новия автомобил на Ред Бул продължават да витаят доста слухове. Не е съвсем сигурно дали в крайна сметка колата е преминала всички краштестове – за последния от тях се твърди, че е бил преодолян едва вчера. Вероятно утре на пистата ще се появи по-скоро хибриден болид, какъвто ще е случаят и с Торо Росо. Те ще се покажат и ще използват в първия ден тестове крилата от 2014 г. Нов пакет ще имат в Барселона. При Ред Бул обаче най-интересните неща така или иначе няма да бъдат видими. Това заяви новият технически директор на тима Роб Маршал, който се качи позиция нагоре от поста главен дизайнер след изтеглянето на Ейдриан Нюи.

– Най-важните промени няма да бъдат на показ и ще са скрити за очитe – бе категоричен той, като обясни още, че при всички случаи базовата концепция на колата от миналата година няма да е променена, защото е отлична, но ще има сериозни модификации в задвижващата система и именно около нея е концентрирано вниманието.

Най-интересната информация или по-скоро слух, който се носи за нея на Херес, пък е наистина много любопитна. Твърди се, че не просто системата ще е различна като конструкция, с разделено турбо и т.н., но ще има и много интересна система за подаване на въздуха към турбото от тръбата над главата на пилота. При различна скорост количеството въздух ще се променя по чисто хидро-механичен начин. Това решение, приличащо на нещо като F-duct, би могло да е много фино балансирано на ръба на правилата, ако изобщо отговаря на тях. Със сигурност ще има дискусии и обяснения с Чарли Уайтинг, ако избощо има подобно нещо.

В същото време аеродинамикът на тима Дан Фелоус не скри, че за него най-голямото предизвикателство е било основно интегрирането на новия нос към една кола на Нюи, макар и добра като база, а и той ще продължи да следва съветите и гения, който също трябва да се появи на Херес.