Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С Розберг сме в по-добри отношения от когато и да било, заяви...

С Розберг сме в по-добри отношения от когато и да било, заяви Хамилтън

99
0

Люис Хамилтън заяви, че е в чудесни отношения със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг – може би по-добри от всякога. Трикратният световен шампион обясни, че двамата разговаряли, когато има някакъв проблем и вероятно разбирателството им се дължи на факта, че са пораснали.

„Всъщност отношенията ми с Нико са наистина добри в момента. Изненадващо. Определено не бих го очаквал [преди време]. Предполагам, че възрастта си казва думата”, заяви Хамилтън в интервю за „Мейл он съндей”. „Нико е семеен човек, има дете. Вероятно е израснал, аз също. Уважението, за което винаги сме говорили, е по-голямо от когато и да било.”

Люис обясни, че понастоящем при наличие на проблем обсъжда с Розберг ситуацията лице в лице: „Ако аз съм недоволен от нещо, чукам на вратата му и питам дали можем да разговарям насаме. Не говорим по проблема публично или пред отбора. Поне засега. Той постъпва по същия начин. Завчера плувах в басейна ни – в сградата, в която живея в Монако, има общ басейн. Предполагам, че ме е видял от апартамента си и слезе долу. Седна на дъската за скокове и след като аз приключих, говорихме около 20 минути, може би половин час. Съвсем спокойно.”

Люис допълни, че неминуемо ще има моменти, в които двамата с Розберг няма да се разбират, може би дори ще се мразят, но „когато се оттеглим, имаме деца и всичко останало, респектът ще е останал.”

Англичанинът разсъждава също така върху изявлението си отпреди уикенда за Гран при на Европа в Баку относно сигурността на новото градско трасе там. Той заяви, че колегите му искали да отворят входа на питлейна и да улеснят влизането, докато според него това не било необходимо.

„Мислех си, че не е наистина опасно – беше сложно, но е редно да е така. Липсват ми старите трасета, на които пресичане на бялата линия, на бордюр или излитане в изкуствената трева не приключваха с безопасно връщане на пистата. Затова на младите пилоти днес им е по-лесно. Страхът от пресичането на бялата линия на много места е почти изчезнал. Поради тази причина хлапе като Макс Верстапен може да изхвърчи – след това е обратно на трасето. Просто е по-лесно”, обясни Хамилтън.

Англичанинът успя да изкара няколко дни в Лос Анжелис преди да се прибере в Европа за предстоящата Гран при на Австрия.