Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стартът ми не беше добър, призна Розберг; Хамилтън: Имах много повреди

Стартът ми не беше добър, призна Розберг; Хамилтън: Имах много повреди

50
0

Нико Розберг празнуваше в Китай трета поредна победа в три старта от началото на сезон 2016 г. във Формула 1. Той допусна да бъде изпреварен на старта от Даниел Рикиардо, но след като австралиецът спука гума не допусна повече да бъде доближен.

За разлика от Нико Люис Хамилтън имаше куп премеждия в състезанието на пистата в Шанхай. Той стартира от последна позиция на грида заради вчерашната повреда на MGU-H в квалификацията и попадна в меле след старта. В крайна сметка финишира седми – 15 позиции по-напред спрямо тази, от която потегли.

„Стартът ми не беше особено добър и Даниел ме задмина. Но автомобилът ми бе страшно бърз днес – наистина страхотен и имах възможност да атакувам веднага, а след това – да отворя разлика”, сподели Розберг. „Ще направим парти сега, в гаража. Всички го заслужават. След това веднага се прибирам при семейството ми. Нямам търпение да ги видя”, отговори той на въпрос как ще празнува успеха си.

Хамилтън определи резултата си като не особено добър и продължи: „Беше трудно състезание. Направих добър старт, опитах да се опазя от всичко, случващо се пред мен, но се оказах въвлечен (в ударите). Всеки път, когато спирах в бокса, трябваше наново да си пробивам път напред. В крайна сметка гумите ми свършиха, но това е спортът. Гледаме напред. Пистата е доста добра, може да се изпреварва, но колата ми имаше доста проблеми. Мисля, че имаше повреди по окачването, огъваше се като полудяло.”