Начало Автомобили Силвър Стар Моторс е генерален дистрибутор на Даймлер АГ в България

Силвър Стар Моторс е генерален дистрибутор на Даймлер АГ в България

218
0
Силвър Стар Моторс

На пресконференция днес, официално бе обявено, че Силвър Стар Моторс ЕАД е новият генерален дистрибутор на Даймлер АГ в България за продажбите и следпродажбеното обслужване на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso. 

Силвър Стар Моторс ЕАД е новосъздадена компания и ще отговаря за холсейл бизнеса в България. Продажбите в София, Пловдив и Варна се извършват от Силвър Стар Ритейл ЕАД, родствено дружество на Силвър Стар Моторс ЕАД. Групата се контролира от г-н Халед Джуфали, партньор на Даймлер АГ от няколко десетилетия. 

Продажбените и сервизните центрове се запазват същите, с което компанията се възползва от предимството да посреща своите клиенти на разработени вече локации.  Всеки ритейл се отличава със собствен търговски знак, като използва имената Силвър Стар София, Силвър Стар Пловдив и Силвър Стар Варна. В градовете Бургас и Русе компанията се представлява от оторизирани партньори – Дарс Ауто и Евро Старс.

Капацитетът и стандартите на следпродажбеното обслужване са подобрени: резервни части се доставят пет дни в седмицата от Германия, въведени са процеси за контрол на качеството. 

Групата Силвър Стар се управлява и представлява от Ролф-Юрген Заерле, изпълнителен директор и член на борда на директорите. Г-н Заерле има близо тридесет годишен опит с марката Mercedes-Benz. Той идва в България, след като четири години е управлявал дейността на Генералния дистрибутор на Даймлер АГ в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора.  “Силвър Стар има привилегията да представлява най-добрата марка в света и да предлаганенадминатите продукти на Даймлер на българския пазар. Като поемаме тази функция, ние се ангажираме да гарантираме най-доброто обслужване за нашите клиенти“, коментира г-н Заерле. 

Силвър Стар планира интензивни маркетингови активности, които заедно със силните марки на Даймлер и ненадминатата продуктова гама имат за цел до две години да утвърдят компанията като лидер на пазара на леки и товарни автомобили в България. Генералният дистрибутор стартира дейността си в началото на април и планира да завърши годината с над 1000 продадени автомобила от всички дивизии на групата. 

Към днешна дата Силвър Стар има изградени и напълно функциониращи структури с 340 служители. Цялата продуктова гама от леки автомобили, ванове, товарни автомобили и автобуси се предлага на клиентите. Налични са всички основните модели леки автомобили за тестово шофиране, както и голямо разнообразие от складови автомобили. Сроковете за доставка са унифицирани с тези на европейските пазари. Силвър Стар предлага атрактивни програми за обратно изкупуване, с което  клиентите са облекчени при покупката на нов автомобил. 

Силвър Стар също така си поставя за цел да завземе по-голям пазарен дял при търговията с употребявани автомобили, като предлага модели на склад, директно доставени от Даймлер АГ, като Силвър Стар и производителят гарантират за пробега и състоянието на автомобила пред клиента.