Начало Рали Стайков излезе втори в Сибиу, Жеков №1 в Hyundai Racing Trophy

Стайков излезе втори в Сибиу, Жеков №1 в Hyundai Racing Trophy

41
0

Пламен Стайков с навигатор Давид Кварсцхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 излезе на втора позиция след осмата отсечка в рали Сибиу, което се провежда в Румъния и е първи кръг от националния шампионат за 2016 г.

След серия от силни карания в днешните до момента 6 етапа, шампионът за 2014 г. изпревари няколко съперника и се нареди на позиция, която за момента му дава първото място за националното първенство. Той изостава на почти минута от лидера в надпреварата Дан Гъртофан (на първата снимка) с Шкода Фабия R5.

На трета позиция в общото подреждане е друг българския пилот Мартин Сурилов/Здравко Здравков с Мицубиши Лансър Ево 9. Много силна езда прави и Игнат Исаев, който със своя Ситроен DS3 е 7–и в общото класиране и първи в клас 5. Николай Златков със Субару Импреса STI, който след първия етап бе втори, се смъкна на 9а позиция заради проблеми с колата.

При едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy с автомобили Хюндай i20 Coupe  начело е Васил Жеков (на втората снимка), който води убедително с повече от половин минута пред Григор Григоров. Поназад са Христо Геров, Мирослав Ангелов и Симеон Симеонов.