Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Синът на Шумахер иска да се състезава във Формула 1

Синът на Шумахер иска да се състезава във Формула 1

31
0
Мик Шумахер

Синът на Михаел Шумахер Мик иска да следва стъпките на именития си баща.

15-годишният тийнейджър стана световен вицешампион по картинг. Той се класира втори в Еси (Франция) в категория KF-Junior. Мик, състезаващ се под името Мик Джуниър (доскоро използваше моминската фамилия на майка си Беч) спечели четири гонки по пътя към финала и след състезанието заяви желанието си да стигне до Формула 1.

– Естествено, че се гордея с толкова важен резултат, но е ясно, че целта ми е да стана световен шампион. Това е само началото на кариерата ми – заяви Мик.

Тийнейджърът бе заедно с баща си, когато седемкратният световен шампион падна на ски в края на 2013 г. Шумахер старши бе преместен наскоро в дома си, след като изкара половин година в болница в Гренобъл в изкуствена кома и известен период в друго лечебно заведение в Лозана.

Междувременно друг младеж с прочута фамилия – Пиетро Фитипалди – стана шампион в британските серии Формула Рено. 18-годишният пилот, който е роден в Маями, е внук на легендата Емерсон Фитипалди, който коментира представянето му със суперлативи.

– Пиетро се състезава брилянтно. Взе шампионата с 10 победи в 13 старта. Ние сме невероятно щастливи и горди – каза той.