Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц се извини на Торо Росо, Гасли може да пропусне Гран при...

Сайнц се извини на Торо Росо, Гасли може да пропусне Гран при на САЩ

44
0

Карлос Сайнц се раздели с екипа на Торо Росо съвсем не така, както му се искаше. Испанецът катастрофира след старта на Гран при на Япония и отпадна от надпреварата, а от следващото състезание вече ще е в тима на Рено.

„Изключително разочароващо. Не така исках да приключа работата си с Торо Росо, това е сигурно! Бих искал да се извиня на целия отбор за това, че отпаднах в първата обиколка. Рискувах всичко, за да се опитам да спечеля позиции и излязох от външната страна на шести завой. Там имаше далеч повече прах, отколкото очаквах и изтървах колата, това е”, обясни Сайнц.

„Жалко, тъй като наистина исках да завърша на добра позиция на Сузука. Но ще остана положително настроен: тези три години бяха абсолютно изумителни. Беше идеална подготовка за мен. Пилотът, който съм в настоящия момент, е далеч по-добър от онзи, който бях през 2015 г. и това е благодарение на Торо Росо. Невероятни професионалисти, помогнали ми да стигна дотук. Тръгването от пистата тази вечер ще е емоционално…”

Пиер Гасли финишира 13-и в състезанието, което определи като трудно и заяви, че е разочарован. Според него цялостното темпо на колата не било достатъчно добро.

Междувременно стана ясно, че Гасли може да пропусне Гран при на САЩ, въпреки че от Торо Росо обявиха, че ще кара в Остин заедно с Данил Квят. Промяната се наложи заради по-ранното отиване на Сайнц в Рено.

Проблемът възникна заради съвпадането уикендите на надпреварата от Формула 1 в САЩ и финала на Супер Формула в Япония, където Гасли се бори за титлата. Французинът е на половин точка зад съперника си Хироаки Ишиура, който кара автомобил с двигател Тойота, а от Хонда искат да вземат короната. От японския концерн са заявили на Ред Бул, че желанието им е пилотът да изпълни ангажимента си към тях.

Решение трябва да се вземе след Гран при на Япония. Ако Гасли все пак се състезава в старта от Супер Формула, то Торо Росо ще трябва да му намери заместник.