Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Уилямс след Гран при на Бразилия

Смесени чувства в Уилямс след Гран при на Бразилия

49
0

След като стартираха от седмо и осмо място в Гран при на Бразилия пилотите на Уилямс завършиха на пето (Ботас) и осмо (Маса) място. В последствие обаче бразилецът бе дисквалифициран, след като гумите му бяха загрети повече от разрешеното.

„Това е определено състезание, което ще побързам да забравя“, заяви Маса след надпреварата. „Представянето ми не бе на нивото на подкрепата, която получих от публиката. Определено не съм доволен. Сега трябва да се концентрираме върху това, да дадем всичко от себе си в последното състезание. Освен това трябва да насочим усилията си и върху подготовката за следващата година.“

На другият полюс бе Ботас, който обаче също не скри разочарованието си от това, че бе изпреварен с обиколка от болидите на Мерцедес.

„Стартът ми бе наистина добър“, заяви Ботас след състезанието. „Това бе важно, защото успях да изпреваря болидите на Ред Бул и Форс Индия. В противен случай щеше да е трудно да го направя на пистата. Като цяло състезанието бе доста самотно за мен, през цялата надпревара просто се опитвах да не износя прекалено гумите.“

Както и Райконен, така и Ботас направи само две спирания в бокса. За разлика от съотборника си обаче той бе изпреварен с обиколка от победителя.

„Жалко е, че не успяхме да поддържаме темпото на Ферари, но те бяха по-бързи отколкото очаквахме.“