Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузи Волф ще кара Уилямс FW37 в първия тест на Каталуния

Сузи Волф ще кара Уилямс FW37 в първия тест на Каталуния

34
0
Сузи Волф

Сузи Волф ще седне зад волана на новия Уилямс FW37 по време на втория предсезонен тест във Формула 1. Изпитанията ще са на пистата Каталуния до Барселона от 19 до 22 февруари. Първите тренировки са от 1 до 4 февруари на Херес.

Съпругата на спортния директор на Мерцедес Тото Волф стана официален тест пилот на тима от Гроув. До миналата година тя бе развоен състезател.

 

Уилямс направи страхотен сезон през 2014 г. и се класира трети при конструкторите. В новата си роля Волф ще кара в две свободни петъчни тренировки и два тест дни през предстоящия сезон.

– За мен това е още една стъпка в правилната посока. Доволна съм, че Уилямс отбелязват прогреса ми и упоритата работа. Уилямс е в много вълнуващ етап от историята си и отиваме към 2015 г. с една фантастична инерция. Горда съм, че съм част от отбора. Ще използвам позицията си, за да работя в близко сътрудничество с Фелипе [Маса] и Валтери [Ботас], за да сме сигурни, че FW37 ще е стъпка нагоре спрямо FW36 – коментира Сузи, когато бе обявено повишението й.