Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С29 би трябвало да върви по-добре в Сингапур спрямо Монца, твърдят Заубер

С29 би трябвало да върви по-добре в Сингапур спрямо Монца, твърдят Заубер

50
0

С нов-стар пилот и значителни аеродинамични подобрения по колите си С29 ще е отборът на Заубер в Сингапур за предстоящия 15-и кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1. Камуи Кобаяши с нетърпение очаква надпреварите в Азия, а Ник Хайдфелд с огромно удоволствие се връща в кокпита, за да се състезава отново.

– Никога не съм карал в Сингапур, но познавам трасето от симулатора – заяви японецът. – Предишните две години все пак бях там като трети пилот на Тойота, така че имах възможност да разгледам конфигурацията и града. Пистата е доста дълга. Атмосферата пък е великолепна. Сигурен съм, че за зрителите това е един от най-добрите стартове в календара. Аз пък съм се състезавал само веднъж в нощна надпревара – в Катар през февруари миналата година в GP2. Тогава финиширах четвърти, но всъщност си спомням най-добре ужасната пясъчна буря! Вярвам, че по отношение на представянето в Сингапур ще сме по-добре от Монца. Трябва да призная, че наистина ми се иска да постигнем хубав резултат преди домашния ми старт на Сузука.

Хайдфелд от своя страна ще седне зад волана след почти едногодишно отсъствие, през което бе трети пилот на Мерцедес и провежда тестове за Пирели. Той вече има опит на пистата в Сингапур и е категоричен, че тя е една от любимите му в календара.

– Трасето е доста сериозно предизвикателство, нищо, че е по улиците. Ще е интересно да видим как са се развили нещата с неравностите. В това отношение асфалтът бе по-зле през 2009 г. спрямо 2008 г., но ни обещаха, че сега всичко ще е наред – сподели германецът.

Ник няма представа какво ще е поведението на Заубер С29, тъй като досега не го е управлявал.

– Все пак от това, което видях и чух, смятам, че представянето трябва да е по-добро от това в Италия. Другото положително нещо е, че вероятно ще мога да използвам седалката си от миналата година. Това не само ни спестява много работа, но и ме окуражава, защото иначе щях да изкарам дълго време в нагласяне и напасване на нова. Освен това нямам търпение да се запозная с Джеймс Кий (техническият директор на тима – б.р.) и съотборника ми Камуи, както и да работя с тях – допълни Хайдфелд.