Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С29 с подобрен баланс в квалификацията

С29 с подобрен баланс в квалификацията

60
0
Ник Хайдфелд

Единият болид на Заубер стигна топ 10 в битката за разпределение местата на стартовата решетка за утрешното състезание в Сингапур. Камуи Кобаяши се справи с първите две предизвикателства и въпреки че в крайна сметка остана десети, бе щастлив от постигнатото.

– Успях да направя няколко добри тура. В петъчните сесии не ми беше лесно. Пистата е нова за мен, а очевидно е сериозно предизвикателство, към което се добавят изкуственото осветление и жегата. Но отборът свърши прекрасна работа по подобряването на автомобила ми, така че нещата се подредиха. Това бе най-доброто, което можехме да постигнем днес – коментира японският състезател.

Ник Хайдфелд пък бе едва 15-и в първия си състезателен уикенд от почти година насам и съответно далеч не бе толкова доволен като съотборника си.

– Надявах се на повече и мисля, че не се справих с извличането на максимума от колата. Но може би не разсъждавам реалистично, като се има предвид, че вчера седнах в болида и за първи път го карах наистина сериозно. Имам много за учене, а и не съм прекалено песимистично настроен за надпреварата, защото дългите серии в симулация на състезателни условия от вчера бяха доста добри – заяви германецът.

Отборът направи някои промени по реглажите на С29 преди последната свободна тренировка в опит да подобри баланса, от който се оплакаха и двамата пилоти вчера. При Кобаяши обаче не бе постигнато пълно изчистване на проблема веднага, призна техническият директор на отбора Джеймс Кий.