Начало Автомобили S5 Спортбек, както и поне още две Аудита ще дебютират във Франкфурт

S5 Спортбек, както и поне още две Аудита ще дебютират във Франкфурт

589
0

Ауди планират да направят няколко значими премиери на тазгодишното автоизложение във Франкфурт, което започва след малко повече от 2 седмици. Засега компанията потвърди за три нови модела, които ще бъдат показани там, но е много вероятно премиерите да са повече.

Най-важната от тях се очертава да е тази на модела S5 Спортбек (на снимката). S-версията на наскоро показания А5 Спортбек ще разполага с трилитров V6 мотор, подпомаган от механичен компресор. Максималната му мощност е 333 к.с., а въртящият момент – 440 Нм. От компанията твърдят, че колата ще може да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.4 секунди. Максималната скорост очаквано е ограничена на 250 км/ч, а средният разход на гориво при този модел ще е 9.7 литра на сто километра. S5 Спортбек е оборудван с 18-цолови джанти, куатро спортен диференциал, 7-степенна S-Tronic трансмисия с двоен съединител и електрически регулируеми спортни седалки, тапицирани с изключително мека Напа кожа. Очаква се продажбите му да започнат през пролетта на 2010-та, като базовата му цена в Германия ще е 57 900 евро.

Освен тази премиера, Ауди потвърдиха и че ще покажат новите А4 3.0 TDI clean diesel quattro и А3 1.2 TFSI. По-голямото А4 ще разполага с инжекционна система комън-рейл, способна на генерирането на до 2000 бара налягане, като тя, заедно с още няколко иновативни технологии е основният „виновник“ за чудесния среден разход на гориво на колата от 6.7 литра на сто и то при положение, че тя е способна да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. На всичкото отгоре този модел без проблеми се справя и с нормите Евро6, които се очаква да бъдат въведени през 2014-та година. По-малкото А3 1.2 TFSI пък има компактен турбо-мотор, който тежи само 89.5 кг и произвежда 105 к.с. мощност и 175 Нм въртящ момент. При него средната стойност на разхода на гориво е 5.5 литра на сто км.

Доста настойчиви бяха слуховете, че във Франкфурт Ауди ще покажат и очаквания с голям интерес модел RS3, но компанията официално опроверга тази информация. Голяма обаче остава възможността обаче вместо това да видим премиерата на Спайдър версията на R8.