Начало Автомобили Сааб 9-4Х дебютира в Лос Анджелис

Сааб 9-4Х дебютира в Лос Анджелис

130
0

Кросоувърът Сааб 9-4Х дебютира официално на автосалона в Лос Анджелис.

Моделът е базиран на Кадилак SRX, но откъм дизайн се придържа безусловно към гамата на шведската марка, като можем да видим доста общи черти със седана 9-5 и разбира се прототипа 9-4Х BioPower.

Стандартно 9-4Х ще се предлага добре оборудван с екстри като кожен салон, електрически седалки с регулиране в 8 посоки, махагонови апликации и бутон за стартиране, позициониран на централната конзола.

Като опция пък ще се предлагат неща като аудио-система Bose, GPS навигационна система с 8-инчов Touchscreen дисплей, тризонов климатроник и развлекателна система за возещите се отзад.

Базовият мотор е 3-литров V6 с мощност от 265 к.с. и с него кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. Версията Аеро пък ще се задвижва от 2,8-литров V6 двигател с турбокомпресор, чиято мощност ще бъде точно 300 к.с. При него ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 8,3 секунди.

Също така 9-4Х ще се предлага с 6-степенна автоматична трансмисия и пълнопреводната система на Сааб – XWD, при която може да се променя разпределението на въртящия момент между предната и задната ос.

Моделът ще се появи на пазара в САЩ през май догодина, а три месеца по-късно ще започнат продажбите и в Европа.