Начало Автомобили SAAB и BMW се споразумяха за доставка на бензинови двигатели.

SAAB и BMW се споразумяха за доставка на бензинови двигатели.

92
0
BMW,SAAB

Днес SAAB Automobile и BMW официално анонсираха споразумението си за използването на двигатели в следващото поколение автомобили на SAAB. Споразумението включва клаузите закупуване, доставка и съвместна разработка, като BMW ще доставя на SAAB четири-цилиндрови 1.6 литрови турбо-бензинови двигатели от 2012 година нататък. Двигателите ще бъдат адаптирани според специфичните изисквания на SAAB.

Договорът бе подписан в сряда в Тролхетан, Швеция. Страните по договора са изпълнителният директор на SAAB Automobile Ян-Аке Йонсон, председателят на борда на директорите на SAAB Automobile Виктор Мюлер и Иън Робертсън, член на борда на директорите на BMW AG, отговорен за продажбите и маркетинга.

Представяйки сделката, Ян-Аке Йонсон каза: „За мен е голямо удоволствие да потвърдя тази интересна нова връзка. Двигателите на BMW и техните иновации в областта на спестяване на гориво са широко признати като еталон в премиум сегмента. Ние смятаме да интегрираме тези технологии в нашето следващо поколение автомобили по типичен за SAAB начин.“

Виктор Мюлер, председател на борда на директорите на SAAB Automobile, допълни: „Това е съществена крачка за SAAB по пътя на превръщането му в печеливш самостоятелен производител на луксозни автомобили. Заедно с общата ни стратегия за капитализиране на нашия собствен инженерен потенциал, ние ще продължим да работим с възможно най-добрите си партньори. И двете страни по днешната сделка са отворени към други нови възможности за съвместна дейност в бъдеще.

Иън Робертсън, изпълнителен директор на Продажби и Маркетинг на BMW добави: „Ние продължаваме да разширяваме нашия бизнес със системи и двигатели, като част от нашата стратегия ONE. Днешното споразумение е поредният крайъгълен камък по този маршрут. За нас е голямо удоволствие да подкрепим SAAB със своя опит в тази област. Нашите двигатели са ясно очертан лидер по отношение на съчетанието между мощност, разход на гориво и вредни емисии.