Начало Автомобили Сааб показа официално новия 9-5

Сааб показа официално новия 9-5

110
0

Сааб са убедени, че новият им флагман ще помогне за излизането на компанията от тежката ситуация, в която се намира. Изцяло новият 9-5 бе показан за първи път днес, а автосалонаът във Франкурт ще е първата му изява пред публика.

От Сааб твърдят, че това е най-напредничавият в техническо отношение техен модел, а дизайнът му е инспириран от концептуалния Aeро Х.

Колата се различава в известна степен от предишните модели на Сааб и изглежда, че с този автомобил компанията поема по нов път що се отнася до фамилните черти на своите модели.

Достъпът в новото поколение 9-5 се осъществява без ключ, също както и запалването, фаровете са адаптивни, а на предното стъкло се изобразява част от информацията, нужна на водача.

Първоначално автомобилът ще бъде предлаган с общо 3 двигателя – двулитров, четирицилндров турбодизел с 160 к.с., двулитров бензинов турбомотор с 220 к.с. и 2.8-литров V8, развиващ 300 к.с. и 400 Нм. Малко след това ще се появят и 1.6-литров бензинов агрегат, отново с турбокомпресор, чиято мощност ще бъде 180 к.с., както и 2.0-литров БиоПауър двигател, работещ с гориво Е85.

Продажбите на новия Сааб 9-5 ще започнат през следващата година.