Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сабине Кем: Шумахер можеше да преподпише през лятото ако искаше

Сабине Кем: Шумахер можеше да преподпише през лятото ако искаше

181
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер,Нико Розберг

След днешните новини за привличането на Люис Хамилтън в екипа на Мерцедес и напускането на Михаел Шумахер логично дойде въпросът, дали германецът сам е избрал да напусне отбора или не. На този въпрос отговори неговата мениджърка Сабине Кем, която в миналото бе и негова говорителка.

„Михаел можеше да подпише през лятото, ако искаше“, обясни Кем пред ВВС. Шумахер обаче проточи взимането на подобно решение във времето и от Мерцедес са се свързали с Хамилтън. „Михаел не остана в Мерцедес, защото не бе сигурен, дали иска да кара още един сезон във Формула 1.“

Подобни думи подсказват, че Шумахер вероятно няма да кара през следващата година, но слуховете за преминаването му в Заубер се засилиха, след като самата Кем бе видяна в моторхоума на швейцарците през уикенда в Сингапур. Свидетели разказват, че тя е водила часове наред дълги разговори с членове на екипа. Въпреки това Кем се опитва да омаловажи този факт.

„Вярно е, че бях при Заубер и често съм там, защото познавам повечето хора от екипа от години. Но това нищо не означава, освен че често ги посещавам.“

Дали в бъдеще няма да посещава моторхоума на отбора още по-често? И дали Шумахер не планира работа с швейцарците в роля, различна от тази на пилот?