Начало Картинг Васил Коларов е съботният победител в клас Rotax Max

Васил Коларов е съботният победител в клас Rotax Max

101
0
Rotax Max,Васил Коларов

Васил Коларов спечели съботното състезание в клас Rotax Max, а завършилите съответно на второ и трето място Божидар Печев и Александър Цветанов не го изпуснаха до края и в двата старта. 

Първи манш 

На старта Васил Коларов и съотборникът му Божидар Печев успяха да изпреварят стартиралия от първа позиция Александър Цветанов. Искрин Арабаджиев пък бе наказан с 3 сек, защото излезе с двете си гуми от коридорите за стартиране, което го изпрати на последно място. След началото на надпреварата пилотите се разделиха на две групи от по трима състезатели. Борбата за първото място между Васил, Божидар и Александър бе оспорвана. Александър успя да изпревари Божидар, но в опита си да излезе пред Васил го удари няколко пъти отзад, заради което получи предупреждение. След няколко обиколки Божидар си възвърна загубената позиция, като тримата завършиха в този ред. Състезанието между пилотите в другата група също беше интересно, като Дорук Юнлю успя да изпревари Искрин Арабаджиев и завърши на 4-то място. Кристиян Вражилов пък финишира зад Искрин, но заради наказанието му Кристиян зае петото място. 

ПозицияПилотОтборВреме
1Васил КоларовТФР моторспорт7:54.425
2Божидар ПечевТФР моторспортна1.178
3Александър ЦветановБВА Рейсинг тимна 1.531
4Дорук ЮнлюТФР моторспортна 6.334
5Кристиян ВражиловТФР моторспортна 8.111
6Искрин АрабаджиевБВА Рейсинг тимна 10.750

 

Втори манш

След старта нямаше разместване сред първите трима Васил Коларов, Божидар Печев и Александър Цветанов, като единствено стартиралият от 5 място Кристиян Вражилов успя да мине пред Дорук Юнлю и зае 4-та позиция. Колоната отново се раздели на две групи от по трима пилоти. Александър Цветанов отново получи предупреждение за карането си. След няколко обиколки той атакува Божидар, но не успя да го задмине. Стартиралият от последно място заради наказание от първия манш Искрин Арабаджиев се придвижи с две места напред. Той изпревари Дорук Юнлю, след което и Кристиян Вражилов, от което се възползва и Дорук и също мина пред Кристиян. Искрин се откъсна пред двамата състезатели зад себе си и бе малко по-бърз от първите трима, но изоставането от началото не му позволи да се бори с тях. 

ПозицияПилотОтборВреме
1Васил КоларовТФР моторспорт12:26.518
2Божидар ПечевТФР моторспортна 0.284
3Александър ЦветановБВА Рейсинг тимна 0.449
4Искрин АрабаджиевБВА Рейсинг тимна 3.455
5Дорук ЮнлюТФР моторспортна 9.248
6Кристиян ВражиловТФР моторспортна 9.441