Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съдбата преследва Райконен в Германия

Съдбата преследва Райконен в Германия

43
0

Кими Райконен разкри малко повече за своята Гран при на Германия, като с тазгодишното издание финландецът се надяваше да промени хода на историята и да постигне положителен резултат. В хода на кариерата си световният шампион за 2007 година е имал серия неприятни моменти на пистата Нюрбургринг.

През 2001 година със Заубер той завършва в топ десет, а година по-късно с Макларън дори стъпва на подиума. През 2003 година Кими потегля от пол позишън и комфортно води в състезанието, когато двигателят му Мерцедес гръмва. Година по-късно той има отново проблем с двигателя. През 2005 година има проблем с окачването в резултат на странни вибрации, заради които той отпада във финалната обиколка, докато води в състезанието. През 2006 година нещата изглеждат добре с четвъртото му място, но в шампионската му 2007 година той има проблем с хидравликата. Нещата през 2009 година не се подобриха, като финландецът бе един от двамата отпаднали в състезанието.

„Проклятието, което изглежда да ме следва в Германия, отново ме порази“ – каза невярващият Райконен. „Завършвал съм в двете надпревари – на Хокенхайм и Нюрбургринг – само няколко пъти, като точките, които съм губел, са можели да променят изхода на някои шампионати. В неделя имахме шанса за добър резултат, но накрая останах с празни ръце – явно нямам късмет тук.“