Начало Автомобили Safety Shield технологиите на Nissan получиха специална награда

Safety Shield технологиите на Nissan получиха специална награда

29
0

Safety Shield технологиите на Nissan получиха специален приз – в категорията за безопасност на годишните награди на Auto Express в Лондон (Великобритания).

Журито от най-голямото автомобилно седмично издание остана впечатлено от качествата на системите и предлаганата от тях защита за шофьора и пътниците в моделите на Nissan. Технологиите бяха отличени и заради въвеждането на премиум стандарти в масовите сегменти на пазара.

Safety Shield системите са налични в моделите Note, Juke, Qashqai, X-Trail, ще ги има и в бъдещия Pulsar. Това е комбинация от седем различни системи, работещи в комбинация за осигуряване на максимална безопасност: Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Moving Object Detection и High Beam Assist.

Характеристики, които доскоро бяха привилегия в значително по-скъпи автомобили, станаха по-достъпни в коли на по-разумни цени благодарение на иновативност и някои напредничави системи – коментира главният редактор на изданието Стив Фаулър при връчването на наградата.