Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Лотарията с наказания трябва да спре

Сайнц: Лотарията с наказания трябва да спре

27
0

Карлос Сайнц призова лотарията с наказанията от стюардите на ФИА, която се получава в последно време, да бъде спряна и да има много повече постоянство при налагането или неналагането на санкции за едни и същи маневри.

Испанецът бе наказан с 5 секунди в Гран при на Мексико, след като бе признат за виновен, че е избутал Фернандо Алонсо с Макларън в тревата в първата обиколка. Той завърши 16-и, като имаше проблеми със скоростната кутия и спирачките.

Темата за наказанията стана доста дискутирана напоследък след санкциите на Верстапен и Фетел в Мексико, и в същото време за липсата на такива за Хамилтън и Розберг, въпреки пресичането на първия шикан след старта.

„Това, което трябва да е ясно, е дали F1 ще наложи общо правило за инцидентите, или ще разглежда всеки по единично. В наши дни е трудно да знаеш какво ще ти се случи ако направиш определена маневра, която е малко на лимита на позволеното, каза Карлос.

– Сега е малко лотария дали ще получиш наказание или не. Чух, че в Мексико е имало подобни ситуации, като тази с инцидента между мен и Фернандо, и не е имало наказания. Когато отидем при стюардите, трябва да знаем какво мислят те относно правилата.”