Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц недоволен от липсата на развитие в кариерата

Сайнц недоволен от липсата на развитие в кариерата

52
0

Карлос Сайнц-младши заяви, че не е доволен от липсата на развитие в кариерата си в последната година. Испанецът ще започне своя трети пореден сезон с Торо Росо. През миналия неговият съотборник в тима от Фаенца Макс Верстапен бе повишен в големия отбор Ред Бул на мястото на Дани Квят, а Сайнц имаше предложение от Рено. В крайна сметка той не бе пуснат да премине при французите и така Карлос остана в сегашния си отбор, като се надява на по-добро развитие в бъдеще.

„Миналата година във Формула 1 беше много трудна за мен. Ядосан съм, защото не се движа напред, заяви Сайнц. – Получих много интересно предложение от Рено, което в крайна сметка беше отхвърлено както от мен, така и от Ред Бул. Такъв е животът. Ако бях направил миналия сезон през всяка друга година, щях да получа място в Ред Бул, но сега местата са заети и ръководството е доволно от двамата си пилоти. Понякога Формула 1 е свят, труден за разбиране. Просто трябва да съм търпелив и нещата ще се подредят.“

Бившият пилот на Рено и настоящ на Хаас Кевин Магнусен пък за първи път посети базата на отбора в Бенбъри, Великобритания. Датчанинът ще прекара там следващите няколко дни, в които ще бъде запознат с маркетинговата стратегия и медийните си ангажименти за новия сезон. За 24-годишния пилот това ще е третия пълен сезон във Ф1 с трети различен отбор. През миналата година той кара за Рено, а през 2014 г. за Макларън.