Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц недоволен от принудителното спиране в бокса

Сайнц недоволен от принудителното спиране в бокса

33
0

Карлос Сайнц изрази недоволството си от решението на рейс контрола в Сингапур да му бъде показан черно-оранжев флаг и да бъде извикан в бокса, за да бъде отстранен опасно стърчащ елемент от дефлектора на неговия автомобил. Болидът му Торо Росо получи поражения, след като на старта се удари с Нико Хюлкенберг, в резултат на което пилотът на Форс Индия се завъртя и се разби в предпазните мантинели на старт-финалната права. Това предизвика излизането на кола за сигурност.

Според Сайнц обаче пораженията по колата не са били много сериозни и опасни. Той се движеше на 7-а позиция, когато му беше показан черно-оранжевия флаг, който индикираше, че пилотът трябва да спре в бокса за отстраняване на проблема. Така той спря още в края на 7-ата обиколка, което развали стратегията му и го върна много назад в класирането. Той завърши на 14-а позиция.

„Не мисля, че съм поставил някой в опасност, каза Карлос. – Нямаше нищо опасно по колата. Затова не знам защо бях принуден да спра в пита толкова рано. Дори с повредата, имах добро темпо. Проблемът е, че спирайки толкова рано, се озовахме зад целия трафик и състезанието ми беше провалено. По-късно загубих хибридната система MGU-K и трябваше да направя 41 обиколки с 600 конски сили срещу 900 за другите. Без този проблем щях да стигна отново да точките.”