Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс: Алонсо ще извлече всичко от колите за 2022 г.

Саймъндс: Алонсо ще извлече всичко от колите за 2022 г.

2348
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Майкъл Потс

Колите за 2022 г. ще паснат на Фернандо Алонсо и той ще може да извлече максимума от тях благодарение на способността си бързо да се адаптира, смята Пат Саймъндс. Той бе технически директор на Рено, когато Алонсо спечели и двете си титли с френския отбор. Испанецът пък ще се завърне догодина във Формула 1 като пилот на френския тим.

„Една от силните страни на Фернандо е в това, че умее бързо да се приспособява към всякакви ситуации“, обясни Саймъндс

„Може би точно той ще разбере как да работи с колите за 2022 г., как да извлече максималната възможна скорост. Мисля, че така ще стане. Предполагам, че много бързо ще разбере как да работи с инженерите по настройките на новите болиди. Хареса ми, че вече ориентира отбора към подготовка за 2022 г., предлагайки да отпишат настоящия сезон. С неговото умение да се адаптира ще може да извлече всичко от бъдещите автомобили.“

Саймъндс разказа още в подкаста Beyond the Grid, че е разговарял подробно с Алонсо по времето, когато бяха изготвени новите технически правила. Според него новите коли ще паснат на испанския пилот. Освен това всички ще трябва да се учат да ги управляват, а това ще е в полза на Фернандо заради способността му да се адаптира бързо към различни условия.

„Жалко, че толкова талантлив пилот спечели само две титли. А ако аз съжалявам за него, то това означава, че подобно положение е трагедия за Фернандо. Той има недовършена работа. Достатъчно добре го познавам и разбирам, че повече от всичко на света иска отново да стане световен шампион“, допълни Саймъндс.

Самият Алонсо сподели, че сега е съсредоточен върху подготовката си за Индианаполис 500

Легендарното състезание бе отложено заради пандемията от коронавируса.

„В настоящия момент фокусът ми е изцяло върху Инди 500“, каза Алонсо в отговор на фенове по време на представянето на нов модел слънчеви очила на марката му Кимоа. „Целта ми е да опитам да завоювам така наречената тройна корона. Затова в момента не мисля за Формула 1. Но след Инди 500 ще превключа на работа с Рено. Ще пътувам с тима по състезания и ще работя на симулатора.“