Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс получава правото да работи като консултант

Саймъндс получава правото да работи като консултант

35
0

Пат Саймъндс ще има правото да работи още веднага като консултант на отбор във Формула 1, след като е постигнал споразумение с ФИА.

В понеделник от Международната автомобилна федерация казаха, че и Саймъндс, и Флавио Бриаторе ще имат правото да работят във Формула 1 след 2012 година. Според данни на бившия технически директор на Рено споразумението му с ФИА означава, че той още веднага може да започне консултантска дейност посредством компанията си „Неутрино Динамикс“.

По условията на споразумението Пат Саймъндс се съгласява, че е трябвало той да попречи на подобно развитие на действията, и съответно той също трябва да сподели отговорността за инцидента“ – казва се в официално съобщение.

Затова и в интерес на спорта той се съгласи с ФИА да не участва директно във Формула 1 до края на 2012 година, като няма право да изпълнява подобни задачи и в отбори от други серии на ФИА до края на 2011 година.“

„Споразумението обаче не му пречи да бъде консултант на който и да е отбор в рамките на този период, като той ще продължи да допринася за спорта по този и по други начини.“