Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс замества Кахлън в Уилямс

Саймъндс замества Кахлън в Уилямс

56
0
Пат Саймъндс

След като стана ясно, че Маруся от следващия сезон ще получава двигатели и скоростни кутии от Ферари, наяве излязоха и други интересни промени в екипа от Банбъри. Може би най-фундаменталната промяна е напускането с моментален ефект на техническия директор Пат Саймъндс, който бе в екипа от две години и половина, но едва през този сезон се водеше официално на работа заради наказанието си в така наречената афера Крашгейт. Цари мълчание за причините довели до раздялата между двете страни.

„Наистина се наслаждавах на времето прекарано в Маруся“, обяснява Саймъндс в официалното прес съобщение. „Тимът постигна невероятен напредък в едно доста трудно време и събра правилните хора и ресурси, за да осигури едно успешно бъдеще за екипа. Пожелавам успех на отбора, защото той го заслужава.“

От своя страна тим шефът Джон Бут също благодари на Саймъндс, но не разкрива, кой ще замести бившият кадър на Рено в структурата на екипа. Саймъндс пък ще продължи да работи във Формула 1, като ще се присъедини към Уилямс, където ще замести Майк Кахлън като технически директор на отбора.