Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: 2024-та е толкова важна година за мен

Сайнц: 2024-та е толкова важна година за мен

1324
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира предстоящата кампания в F1. Испанецът вярва, че тази година е много важна за него и бъдещето му в световния шампионат. Сайнц също така призна, че не е сигурен дали сезон 2024 няма да е „последния шанс“ да се бори за световната титла.

Сайнц напуска Ферари в края на 2024 г. Това стана ясно в началото на месеца. 29-годишният пилот ще отстъпи мястото си на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион на свой ред си тръгва от Мерцедес след приключването на сезон 2024, за да се присъедини към Скудерия Ферари

Испанецът няма гарантирано място във Формула 1 догодина. Пред него има няколко опции, включително в Ред Бул и Мерцедес. Двата топ отбора не са потвърдили пълния си пилотски състав за 2025 г. В Мерцедес разчитат на Джордж Ръсел, а в Ред Бул- на Макс Верстапен.

Сайнц е бивш възпитаник на академията на Ред Бул. Испанецът караше в Торо Росо почти до края на 2017-та. След това той реши да продължи кариерата си другаде. Същевременно двукратният победител в F1 вероятно е и един от потенциалните заместници на Хамилтън.

Сайнц е пилот с немалък опит в F1 и е на 29 години. Това го прави един от главните герои в пазара на пилоти за 2025 г. Очакванията са той да остане на стартовата решетка още дълги години, макар и не с Ферари.

Мерцедес и Ред Бул не са единствените опции за Сайнц. Испанецът може да се озове в Заубер или Астън Мартин. Швейцарският тим най-вероятно ще направи промени в пилотския си състав малко преди обединението с Ауди. Същевременно Астън Мартин може да търси пилоти при евентуална раздяла с Фернандо Алонсо. Но от друга страна, двукратният световен шампион може да остане в британския тим за поне още година или две.

Сайнц коментира предстоящата кампания. Испанецът се надява, че сезон 2024 няма да е последната възможност, в която той „да се бори за титлата.“

„Надявам се, че това не е последният ми шанс да спечеля или да се боря за титлата“, заяви Сайнц. „Има толкова много възможности, отворени за 2025 г. Ще се уверя, че ще търся най-интересните такива.“

„2024-та е толкова важна година за мен. Все още нося червено и все още имам за цел да стана шампион с Ферари. Все още имам още един шанс. Но крайната ми цел е да стана световен шампион като цяло, независимо с кой отбор го постигам. Разбира се, идеалният случай би било да се случи тази година с Ферари“, добави испанецът.

„Ако това не се случи, ще има други възможности и шансове, надявам се. Чувствам се готов за всичко, което идва. През този сезон се подготвих по-добре от всякога и просто искам да започна и да се съсредоточа върху 2024-та“, завърши Карлос Сайнц.