Начало Избрани Сайнц: Днес бяхме много близо до победата

Сайнц: Днес бяхме много близо до победата

2378
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Венелин Николов

Карлос Сайнц бе доволен от състезателното темпо, демонстрирано от Ферари в Гран при на Канада. От друга страна остана разочарован, след като за малко не успя да открадне победата от Макс Верстапен.

След края на състезанието пилотът на Скудерията притисна пилота на Ред Бул, но не успя да се пребори за лидерството.

Това е петото второ място на Сайнц в F1. Това означава, че той ще продължи да чака първата си победа в спорта.

След състезанието Сайнц заяви, че не е успял да навакса повече изоставането си от Верстапен, след като е дал всичко от себе си, за да спечели.

Натисках с пълна сила. Не оставях нито сантиметър до стените или при спиране. Използвах целия заряд на батерията“, каза Сайнц пред Sky Sports F1.

„Днес бяхме много близо до победата. Опитах се да направя всичко, за да изпреваря Макс, но просто нямахме достатъчна разлика в темпото, за да го доближим достатъчно близо до финала. Също така не можехме да го изведем малко от състезателната линия в шикана.“

Честно казано, опитахме всичко и бяхме много, много близо до успех. Ще взема позитивите от този уикенд и ще продължа да се опитвам в следващия кръг.“

Сайнц е доволен от състезателното си темпо

През сезона Ферари често имаше предимство в квалификациите, но в състезанието губеха от Ред Бул.

В Канада обаче тази тенденция се обърна. Автомобилът на Сайнц оказа натиск върху този Верстапен в заключителните етапи на състезанието.

Въпреки че не успя да се справи с Верстапен за победата, Сайнц добави, че е доволен от състезателното темпо, демонстрирано от отбора на пистата Жил Вилньов.

Положителното е, че бяхме по-бързи през цялото състезание. Просто тук е необходима малко повече скорост, за да изпреварваш“, добави Сайнц.

Особено съм доволен от темпото на състезанието, както и от начина, по който успяхме да окажем натиск върху Макс през цялото състезание. Мисля, че моментът на спиранията в бокса беше правилен.“

Съотборникът на Сайнц Шарл Льоклер завърши на пета позиция след като потегли от последна редица. Пилотът на Ферари взе десет важни точки в световния шампионат. Въпреки това той увеличи изоставането си от Макс Верстапен, но е доволен, че е минимализирал щетите в Монреал.

Наслаждавах се на последната част от състезанието. Средната част и първата част бяха много разочароващи. Бях просто заклещен в DRS влака, а след това бях заседнал зад Естебан [Окон], който караше с нови гуми. Той имаше много имаше много добро сцепление на десети завой. Просто не можах да го изпреваря“, заяви Льоклер.

При смяната на твърдите гуми с медиум имаше поредното забавяне от страна механиците на Скудерията. Спирането в бокса продължи повече от пет секунди, които в крайна сметка се оказаха много скъпи.

В резултат на това отново се озовах зад DRS влакче. Краят на състезанието беше забавен. Направих много изпреварвания. Петото място беше най-доброто, което можехме да постигнем днес. Това са десет точки, които в крайна сметка могат да се окажат много ценни“, добави пилотът на Ферари, който бе избран от феновете за пилот на деня.