Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц е готов да помогне на Льоклер в битката за второто място...

Сайнц е готов да помогне на Льоклер в битката за второто място в шампионата

866
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Ферари ще се бори едновременно за второто място в шампионатите при пилотите и конструкторите в днешната Гран при на Абу Даби. При състезателите Шарл Льоклер и Серхио Перес са с равен брой точки – по 290. При екипите Скудерията има 19 пункта аванс спрямо Мерцедес. По време на надпреварата на пистата Яс Марина монегаскът и мексиканският пилот може да имат нужда от помощ от съотборниците в битката помежду си. Карлос Сайнц каза, че е готов да подкрепи съекипника си.

„Жалко, че при последния ми опит в Q3 се оказах залостен зад Ландо [Норис] и Алпин, които точно загряваха. Заради това не успях да вкарам гумите си в работния им прозорец и имах известни проблеми през цялата си последна бърза обиколка“, обясни Сайнц собственото си представяне, след като се класира четвърти в квалификацията.

„Като цяло обаче мисля, че направихме силна квалификация. Подобрихме си доста скоростта в сравнение със свободните тренировки. Ред Бул доминира през уикенда досега. Просто бяха значително по-бързи от нас при всяко излизане. В квалификацията ги доближихме, но те пак бяха по-напред. Това по принцип означава, че в състезанието ще са още по-бързи. Ще опитаме да ги притиснем, но ние водим битка и с Мерцедес. Всъщност аз бях изненадан, че Мерцедес е толкова назад в квалификацията, защото те бяха по-бързи от нас в един тур допреди тази сесия. Трудно ще е да ги победим в надпреварата, макар че според мен сме в добра позиция.“

„Ако Шарл има нужда, ще му помогна, макар че първо трябва да бие самия Чеко в шампионата. Ще се съсредоточа върху собственото си състезание, за да завърша добре сезона. Ако тимът поиска да го пусна или да му помогна, ще го сторя. Не трябва да забравяме и Мерцедес“, заяви Сайнц

Според самия Льоклер екипът на Ферари може би трябва да опита да се бори с помощта на различни стратегии за двамата си пилоти.

„Мисля, че ще трябва в самото състезание да видим какви ще са възможностите ни в конкретния момент. Карлос стартира точно до мен и се надявам да притиснем Чеко с различни неща… Независимо от шампионата ще се постарая да се възползвам от всеки предоставил ми се шанс“, каза Льоклер.