Начало Избрани Сайнц и Ферари все още не са постигнали споразумение за продължителността на...

Сайнц и Ферари все още не са постигнали споразумение за продължителността на новия договор

1584
0
Карлос Сайнц
снимка: Ферари

Карлос Сайнц и Ферари все още не са се споразумели за продължителността на потенциалния нов договор на испанеца. Настоящото споразумение изтича в края на 2022 г. Изглежда, че 27-годишният пилот ще продължи престоя си в Скудерията, но не се знае за какъв период от време.

Стигнахме дотам“, каза Сайнц пред репортери, коментирайки преговорите за новото споразумение с Ферари. „Очевидно това е важен договор в кариерата ми.“

Но според информация на F1-Insider, Сайнц иска да сключи двугодишен договор със Скудерията. Същевременно във Ферари настояват за едногодишен контракт, който има  едностранна опция за удължаване с още една година.

Все още не е ясно защо Ферари няма да предостави двугодишен договор на Сайнц, като се има предвид колко добра е неговата адаптация след присъединяването му към тима през 2021-ва. Освен това се има предвид и хармоничните отношения със съотборника му Шарл Льоклер.

Едно от обясненията за искането на Ферари за краткосрочен договор със Сайнц, е готовността на Скудерията да повиши протежето си Мик Шумахер. Това може да се случи в близко бъдеще, стига младият германец да подобри резултатите си в отбора на Хаас. 

Бившият пилот от Формула 1 Марк Шурер вярва в предположението, че Шумахер в даден момент ще последва стъпките на известния си баща и ще се състезава за Ферари.

Не е задължително да сте отличник, за да постигнете успехи. Ники Лауда и Нико Розберг са добри примери за това“, каза той.

И двамата нямаха феноменална скорост. Най-известните случаи бяха Ален Прост и Ники Лауда в Макларън, както и Нико Розберг и Люис Хамилтън в Мерцедес. Въпреки това те успяват веднъж да победят съотборниците си и да спечелят световното първенство.“

„Природният талант не е достатъчен. Примерът на Жан Алези показва това. Когато влезе във Формула 1, той бе смятан за високопоставен пилот. В крайна сметка обаче той успява да спечели само едно състезание в кариерата си.“

„Мик трябва да е наясно с аналитичните си умения и да следва пътя на Лауда и Розберг. Той може да се препоръча на Ферари през следващите няколко години.“

Междувременно испанският вестник AS твърди, че новото споразумение между Сайнц и Ферари е готово и ще бъде обявено до няколко дни или най-много седмици.