Начало Избрани Сайнц иска да остане във Ферари и след 2024 г.

Сайнц иска да остане във Ферари и след 2024 г.

703
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц иска да остане във Ферари и след 2024 г. 28-годишният състезател заяви, че се надява бъдещето му в Скудерията да бъде решено още преди началото на следващата кампания.

Сайнц се присъедини към Ферари в началото на 2021 г. Испанецът замени четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, който тогава напусна в посока Астън Мартин

В средата на миналата година Ферари удължи с още две години договора на Сайнц. По този начин той остава част от италианския отбор поне до края на следващия сезон. Малко след като удължи договора си, Сайнц спечели първата си победа в Гран при.

По-рано този месец се появиха немалко слухове, че Ферари се интересува от услугите на Люис Хамилтън. Говореше се, че италианците са предложили договор със заплата от 40 млн. паунда. Според италианските медии, британецът най-вероятно ще дойде на мястото на Сайнц, тъй като ръководството на Ферари е все по-разочаровано от относително слабото представяне на испанеца.

Сайнц показва добро постоянство от началото на сезон 2023 в F1. 28-годишният състезател финишира в топ 6 в първите 5 старта за годината. Изключение прави Гран при на Австралия, където той получи наказание заради контакт с Фернандо Алонсо. В края на миналия уикенд Сайнц имаше възможност да се бори за първи подиум за 2023 г. За съжаление негова грешка, както и такава на Скудерията не позволиха това да се случи. В крайна сметка Сайнц остана едва осми при развяването на карирания флаг.

Сайнц заяви, че не се тревожи от последните спекулации, свързани с бъдещето му в F1

„Знам, че по това време на годината винаги има такива слухове, все пак това е така нареченият „silly season“, сподели Сайнц.

„Преди седмица и половина отивах в Ауди, след което Шарл отиваше в Мерцедес, докато сега Люис идва във Ферари“, продължи Сайнц. „Това е историята на нашия живот, особено когато става дума за това време на годината. Аз съм в F1 съм достатъчно дълго, за да знам, че сега се намираме в такъв период от годината.“

Сайнц прекара повече от осем сезона във Формула 1. Затова той смята, че е „имунизиран“ срещу всякакви слухове и спекулации

„Навремето щяхме да четем медиите много повече и да се опитваме да разберем много повече. Сега предпочитам да се съсредоточа върху моите състезателни уикенди и не се интересувам от това какво казват или правят другите. В момента съм съсредоточен единствено върху себе си. Честно казано това винаги ми се е удавало в миналото“, каза още Сайнц.

Еднократният победител в F1 се надява, че бъдещето му след 2024 г. ще бъде известно по един или друг начин до началото на следващия сезон.

„Очевидно не искам да разкривам какви са стратегиите ми по отношение на преговорите по договора. Това е нещо, което никога не разкривам. Ако сте ме чували в стари интервюта, то винаги съм казвал, че ми харесва да влизам в даден сезон в F1, знаейки къде ще се състезавам през следващата година. Минах през доста трудна ситуация в Рено, която изобщо не ми хареса. Целта ми е да планирам бъдещето си в спорта възможно най-скоро“, завърши пилотът на Ферари.