Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Искаше ми се да се чувствах малко по-комфортно в първите няколко...

Сайнц: Искаше ми се да се чувствах малко по-комфортно в първите няколко старта от сезона

973
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц се надява на по-силно представяне през следващата година. Пилотът на Ферари иска да направи нещата „малко по-сложи“ за бившия си съотборник Макс Верстапен.

Сайнц започна по-изключително труден начин втората си кампания като пилот на Ферари. Испанецът се качи на подиума в Бахрейн и Саудитска Арабия. След това той отпадна в Австралия и Емилия Романя, което позволи на Льоклер да се откъсне напред.

С напредване на сезона Сайнц започна да се чувства много по-комфортно в новото поколение болиди в F1. 28-годишният състезател от Мадрид започна да се доближава до своя съекипник и дори го победи на няколко пъти. Сайнц дори спечели състезанието на Силвърстоун. Така той най-накрая записа дългоочакваната си първа победа във Формула 1.

Същевременно Макс Верстапен също имаше трудности в първите няколко старта. Пилотът на Ред Бул отпадна в два от първите три старта заради технически проблеми. Въпреки това той започна да налага доминацията си с напредване на сезона и спечели втора световна титла четири старта преди края на кампанията.

Сайнц е изненадан от лекотата, с която Верстапен е защити короната си от миналата година, особено на фона на скоростта на Ферари в началото на сезон 2022.

„Никога не очакваш да се случи подобно нещо, особено когато имаш добър автомобил в началото“, сподели Сайнц.

Пилотът на Ферари съжалява, че не е бил по-постоянен в началото на тазгодишната кампания. Испанецът записа две поредни нули, които го отдалечиха от Льоклер и Верстапен. Сега той води битка с Джордж Ръсел за четвъртото място при пилотите. Сайнц се надява да пренесе всички си устрем за следващия сезон.

„Искаше ми се да се чувствах малко по-комфортно в първите няколко старта от сезона. Така щеше да усложня малко нещата за Макс. Също така щях да се боря малко повече с Шарл“, заяви Сайнц.

„Целта ми за следващата година е да започна на нивото, на което съм сега. В момента съм в доста добра форма, която може да ми да позволи да усложня нещата за Макс.“

„Имаме още една добра възможност. Напълно вярвам, че отборът ще създаде още един страхотен автомобил като тазгодишния и ще се поучим от грешките, допуснати тази година. „Готов съм да се боря и с нетърпение очаквам да се боря и с Мерцедес, тъй като изглежда, че те също ще се присъединят в борбата за челните позиции“, добави Карлос Сайнц.