Начало Избрани Сайнц и Льоклер постигнаха максимума за Ферари в Мексико

Сайнц и Льоклер постигнаха максимума за Ферари в Мексико

1030
0
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, Ферари
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, снимка Ферари

Ферари записа най-слабото си състезание от началото на сезон 2022 в F1. Пилотите на тима бяха Карлос Сайнц и Шарл Льоклер бяха в „тих режим“ по време на Гран при на Мексико 2022. В крайна сметка двамата завършиха на пета и шета позиция в не толкова интересната надпревара на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.

Сайнц потегли пети и завърши на абсолютно същата позиция. Испанецът опита атака срещу Серхио Перес, но тя бе неуспешна. Макар този път стратегията на Ферари да не бе толкова лоша, Сайнц изоставаше сериозно през цялата надпревара от болидите на Ред Бул и Мерцедес. В крайна сметка 28-годишният състезател финишира с изоставане от 58.123 сек. от победителя Макс Верстапен.

Сайнц и Льоклер посочиха причината за необичайно слабото темпо на Скудерията в Мексико. Според тях, това се дължи на специфичните условия на трасето в Мексико Сити. Това, в комбинация с високата надморска височина, е оказвало сериозно влияние върху двигателя Ферари 066/7.

„Знаехме, че с този автомобил и тази надморска височина, ще загубим доста от представянето си през целия уикенд в Мексико“, сподели Сайнц.

Макар да остана пети, пилотът на Ферари бе щастлив да види карирания флаг след ранните отпадания в Япония и САЩ.

„Бяхме на една минута от Верстапен. От друга страна, не бях завършвал състезание от почти един месец. Беше хубаво да измина цялата състезателна дистанция и да видя карирани флаг. Честно казано се справих добре с управлението на гумите.“

Сайнц призна, че петата позиция е била максимума в трудна надпревара за Черните кончета в Мексико Сити.

„Направихме всичко възможно, за да постигнем най-добрия възможен резултат. За съжаление темпото не беше на ниво. Петото място беше максимумът, към който можехме да се стремим. От моя страна, въпреки общата картина, проведох добро състезание и усещането в автомобила беше положително. Ще се опитаме да надградим над това преди Бразилия и да се уверим, че сме готови за последните две състезания от сезон 2022“, добави пилотът на Ферари.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер финишира на шеста позиция. Монегаскът направи добър старт и се справи с Валтери Ботас. След това той отново проведе едно самотно състезание и завърши шести при развяването на карирания флаг. Изоставането на Льоклер от победителя Верстапен бе повече от 1 минута.

„Дори не знам какво точно да обясня. Представянето ни беше в Мексико беше еднократен случай заради специфичните условия. Надявам се в Бразилия да се върнем към обичайното си представяне“, заяви Льоклер.

„Имам чувството, че днес използвахме всичките си жокери. Макар да го направихме, все още сме на една минута от Макс, което е наистина огромна разлика. Трябва да се погрижим да поправим лошите си дни, защото всеки път, когато имаме лош ден, особено в неделя, той е по-лош, отколкото може да си представите“.“

„Това беше самотно състезание. Карлос и аз се движехме заедно. Честно казано бяхме твърде бързи за средата на колоната, но твърде бавни за лидерите.“

„Придържахме се към стратегията си, фокусирахме се върху себе си и извлякохме максимума от пакета си. Просто бяхме твърде далеч от Ред Бул и Мерцедес. Трябва да разберем защо се получи така, за да работим върху това да бъдем по-постоянни. Както винаги, беше невероятно да видя толкова много фенове около пистата в Мексико Сити и да усетя тяхната страст“, завърши пилотът на Ферари.