Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Износването на гумите при Ферари SF-23 е твърде голямо

Сайнц: Износването на гумите при Ферари SF-23 е твърде голямо

3211
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Андро Дюлгерян

Карлос Сайнц завърши четвърти в Гран при на Бахрейн, а след финала на надпреварата посочи, че износването на гумите при Ферари SF-23 е твърде голямо.

„Точно сега сме зад Астън [Мартин] в състезателно темпо и съвсем очевидно – зад Ред Бул. Техните коли имат нещо… Износват гумите далеч по-малко. Ако погледнете нас и Мерцедес – имаме подобни нива на деградация. Тези, другите два автомобила поради някаква причина са по-внимателни с гумите“, коментира Сайнц

„Ще трябва да разгледаме този въпрос, да анализираме, за да видим какво можем да направим. Знаехме още от тестовете, че в Бахрейн ще ни е трудно по отношение на гумите. Трябва да се съсредоточим, за да постигнем прогрес за идващите надпревари. Нещата ще са по-добре на писти, където задните гуми не страдат толкова.“

„Усетих докосването с [Фернандо] Алонсо. Но честно казано, смятам, че беше хубава, чиста битка. Това бе само малко докосване. Борбата почти ми коства позиция и спрямо Люис [Хамилтън], защото с нашата кола в момента, в който натиснех малко, за да се защитя от Фернандо и съсипвах гумите. Проблемът е, че износването при нас е прекалено голямо. Гумите прегряват, когато започнеш да натискаш. Това не ни оставя кой знае какви възможности в състезанията“, добави Сайнц.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор е убеден, че концепцията на SF-23 не е сбъркана

„Не съм виждал кола, която да има подобно на друг автомобил квалификационно темпо, да не може да се състезава с този друг болид. Въпрос е на настройки и някои други избори. Изобщо не е въпрос на концепция. Не се налага да вървим в друга посока“, заяви Васьор.

„Не е добре да започваш сезона с незавършила кола, но няма да си променям позицията заради това. Преди две седмици – още преди теста в Бахрейн – казах на отбора, че шампионатът не приключва в Бахрейн и резултатът от това състезание няма значение. Беше вярно тогава, вярно е и сега“, допълни ръководителят на Скудерията.