Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Можеш да отидеш във всеки отбор, след като си бил във...

Сайнц: Можеш да отидеш във всеки отбор, след като си бил във Ферари; Васьор: Случилото се не е нечестно спрямо Карлос

4454
0
Карлос Сайнц, Фредерик Васьор
Карлос Сайнц и Фредерик Васьор на подиума в Сингапур през сезон 2023; снимка: Ферари

Карлос Сайнц е имал достатъчно време да осмисли и осъзнае, че в края на годината ще напусне тима на Ферари, заяви самият пилот. Испанецът бе разпитван по време на представянето на новото SF-24 как е научил за привличането на Люис Хамилтън, как се чувства, с какви спомени ще си тръгне.

„Мисля, че имаше изненада – като за всички в света на Формула 1. Според мен всички бяха в известна степен изненадани от случилото се. Аз разбрах малко по-рано в сравнение с всички останали. Имах няколко седмици да осмисля и осъзная нещата“, коментира Сайнц

„Няколко седмици да се подготвя както за представянето на колата, така и за първото състезание от сезона. Време да смеля станалото, да си направя изводите и да се съсредоточа върху състезателната година. Смятам, че съм изключително привилегирован да съм част от Ферари и да имам на разположение още цяла година с тима. Така ще станат четири сезона като пилот на Скудерията. И мисля, че след като вече си бил състезател на Ферари, оттук нататък можеш да отидеш във всеки отбор. Моето мнение е, че за всеки пилот на грида е да е бил част от Ферари“, продължи Сайнц.

„Ако добавите към това факта, че съм печелил състезания, подиуми и полпозишъни с Ферари, то смятам, че съм помогнал на отбора да върви напред. И цялото ми усещане от тези четири години определено е положително. Нямам търпение да видя какво ми предстои в бъдеще, защото съм убеден, че предстоят добри неща.“

„Имам много, много добри спомени с отбора. Бих започнал с първия ден, когато карах болид на Ферари на Фиорано. Първата ми обиколка с автомобил на Скудерията е един от най-емоционалните моменти в кариерата ми. След това първият подиум, първият полпозишън и първата победа, както и успехът в Сингапур (през сезон 2023). И през цялото това време имаше много невероятни мигове с хора, които ще ми останат добри приятели. Надявам се тази година да създадем още такива спомени“, каза още Сайнц.

Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор коментира, че решението за привличането на Хамилтън няма нищо общо със Сайнц и работата му в тима.

„Сайнц е професионален пилот и съм абсолютно убеден, че разбира колко дълъг сезон ни предстои. Колко голяма възможност е това. Проведохме сериозна дискусия. Изцяло ще подкрепяме Карлос. Той е изцяло отдаден на задачите и знаем, че имаме работа заедно“, заяви Васьор.

„„Нечестно“ не е точната дума за случилото се със Сайнц и това е така заради отбора. Възможността да привлечеш Люис е нещо, което трябва да се обмисли. Той е най-голямата личност тук, пилотът с най-голям опит, така че това бе огромен шанс за нас. Няма нищо общо с Карлос“, продължи ръководителят на Скудерията

„Той свърши страхотна работа миналата година. Сигурен съм, че ще стори същото и този сезон. Сайнц е професионалист и отношенията ни са много добри. Но това е положението и трябва да се съсредоточим върху бъдещето“, заключи Васьор.