Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц недоволен от Ферари: Спазих уговорката ни, а състезанието ми бе компрометирано...

Сайнц недоволен от Ферари: Спазих уговорката ни, а състезанието ми бе компрометирано със спирането в бокса

8677
0
Карлос Сайнц, Серхио Перес
Карлос Сайнц и Серхио Перес; снимка: Спас Генев

Карлос Сайнц финишира четвърти в Гран при на Австрия, но бе един от осмината наказани след финала на надпреварата на пистата Ред Бул Ринг. В крайна сметка бе класиран шести. Испанският пилот на Ферари обаче бе най-недоволен от тима си и решението му да вкара и двете си коли в пита при включването режима на виртуална кола за сигурност. Сайнц бе убеден, че заради това е загубил твърде много позиции.

„Бях много бърз в първия и втория стинт, но втората серия вече бе компрометирана от това, че останах зад Шарл [Льоклер] и накрая имаше виртуален сейфти кар. Загубих 7 секунди и позиции спрямо автомобили, които не трябваше да губя. От там нататък всичко в състезанието бе компромис. Трябва да анализираме какво различно можехме да сторим“, заяви Сайнц.

По време на първата част от състезанието Карлос неколкократно се обажда на тима си с искане да го пусне да изпревари съотборника си. Твърдеше, че има достатъчно скорост поне да опита да гони Макс Верстапен. В крайна сметка от Ферари му казаха да спазва плана.

„Преди състезанието се бяхме договорили по време на първия стинт да работим като екип, за да отворим разлика спрямо колите зад нас, за да избягаме от битки. Аз следвах плана, въпреки че имах доста скорост, чувствах се комфортно и вероятно можех да изпреваря Шарл. Жалко, че след като си свърших работата като част от екипа ми компрометираха надпреварата при питстопа“, каза още Сайнц

Испанският пилот бе наказан и по време на самото състезание за неспазване лимитите на трасето.

„От колата не виждам ограниченията. Може би седя твърде ниско. Освен това точно тогава натисках здраво, за да си върна поне част от времето, което изгубих при питстопа“, допълни Сайнц.

Карлос бе недоволен от резултата още преди допълнителната санкция, която го прати шести.

„Мисля, че заслужавахме двоен подиум. Чувствах, че имам скорост. Усещането зад волана бе добро. Просто питстопът компрометира всичко. Накрая сторих всичко по силите си, за да се защитя от Чеко (Серхио Перес – б.р.), но не можах да задържа класирането в топ 3. Като цяло можем да сме доволни от постигнатия напредък и трябва да продължим да натискаме в правилната посока“, добави Сайнц.