Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Препоръчвам на всички пилоти да си махнат апандисита през зимата!

Сайнц: Препоръчвам на всички пилоти да си махнат апандисита през зимата!

1726
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Пирели

Карлос Сайнц спечели Гран при на Австралия, контролирайки темпото в надпреварата от момента, в който пое лидерството до финала ѝ. Испанският пилот на Ферари каза, че съжалява за проблемите, извадили Макс Верстапен от състезанието, тъй като предвиждал вълнуваща битка.

„Беше много добро състезание. Чувствах се чудесно на пистата. Не беше най-леката надпревара за мен, но в челото си изкарах доста самотно, така че можех да контролирам темпото си. Много се радвам за отбора и че спечелихме двойна победа с Шарл [Льоклер] след цялата упорита работа, която свършихме. Жалко, че Макс имаше проблеми – битката щеше да е вълнуваща. Но съм щастлив, че спечелих, защото той си има много победи!“, каза Сайнц.

„Животът е истинска лудост. Вижте какво стана в началото на годината, подиума в Бахрейн, апандисит в Саудитска Арабия и победа тук. Препоръчвам на всички пилоти да си махнат (апандисита) през зимата!“, засмя се Сайнц непосредствено след финала

Екипът на Скудерията се радваше по неповторимия си начин на двойния успех на пистата Албърт парк. Льоклер коментира, че се чувства добре най-вече заради отбора.

„Двойна победа не сме имали от Бахрейн през 2022 г. Карлос свърши страхотна работа през целия уикенд, а днес направи и изумително състезание. В началото трябваше да се защитавам от съперниците зад мен, заради което беше и ранното спиране в бокса. Веднага след този пит стана ясно какви са позициите. Но Карлос просто свърши по-добра работа този уикенд и си заслужи победата“, каза още Льоклер.

Ландо Норис попълни подиума, заемайки най-ниското му стъпало. Пилотът на Макларън каза, че Гран при на Австралия се получи чудесно за тима му, след като Оскар Пиастри финишира четвърти.

„Изтървахме Шарл. Мисля, че нашето темпо бе по-добро, но той ни пресече стратегията още в първия стинт.“

„Въпреки това се чувствам чудесно. Смятам, че се справих добре с управлението на гумите. Не очаквах днес да съм на подиума, така че много се радвам за това постижение“, сподели Норис.

„Очевидно тази писта ни пасна малко повече, но като цяло направихме още една крачка за скъсяване на разликата спрямо Ферари и Ред Бул. Приближаваме се“, допълни Ландо.