Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц се забавлявал със слуховете около договора си

Сайнц се забавлявал със слуховете около договора си

1355
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

В отлично настроение и във формат на класически брифинг, въпреки че уж четвъртък вече не е медиен ден, Карлос Сайнц заяви, че у дома доста се смели и забавлявали с писанията как преговорите му с Ферари са прекратени и му предлагат договор само за година. По-рано днес бе обявено, че испанецът ще остане във Ферари и през следващите две години, а контрактът е бил подписан очевидно сравнително отдавна.

„Можете да си представите колко се смях вкъщи, когато хората започнаха да пишат тези неща, защото вече бяхме свършили почти всичко“, описа Сайнц реакцията си на слуховете.

„Просто чакахме Имола. Беше лесно. След миналата добра година, която имахме – първа за мен в отбора – се споразумяхме още през зимата. Наистина беше лесно и за двете страни. Сега просто трябваше да обявим всичко на това място пред тифозите, което е идеално“.

Съотборникът му Шарл Льоклер заяви от своя страна, че се радва за новия договор на Сайнц и запазването му в екипа.

„Карлос е страхотен човек, освен, че е много добър пилот“, каза Льоклер. „Имаме чудесни отношения. Работим прекрасно заедно. Мисля, че най-важното е, че имаме почти една и съща оценка и нужда от едни и същи неща по колата. Това е изключително важно за бъдещето на отбора, за да тласкаме в една и съща посока. Така работихме през последната година и половина и мисля, че вече виждаме ползите. Така че да имаме Карлос в отбора и през следващите две години е страхотно.“