Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Ще дам всичко от себе си, за да задържа това първо...

Сайнц: Ще дам всичко от себе си, за да задържа това първо място

1329
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Тифозите на пистата Монца избухнаха в тържествен рев, когато Карлос Сайнц пресече финалната линия на трасето и бе по-бърз от Макс Верстапен в квалификацията за Гран при на Италия. Скудерията спечели първа позиция на стартовата решетка в домашната си надпревара. Шарл Льоклер се нареди трети.

„Беше доста напрегната квалификация. И тримата се борехме за първата позиция“, коментира Сайнц след финала

„Утре ще дам всичко от себе си, за да задържа това първо място. Първо трябва да направя добър старт и ще го мисля по-нататък. Ще се раздам максимално, въпреки че Макс обикновено е по-бърз в състезателно темпо. Но сега накрая настръхнах, виждайки феновете след обиколката. Цялата тази подкрепа и окуражаване са най-прекрасното усещане за един спортист“, допълни Сайнц.

Льоклер призна, че изпитва известно разочарование заради това, че е трети.

„Мога да се чувствам само и единствено изумително при всички тези тифози. По принцип не се усмихвам, когато съм трети, но тифозите и подкрепата им са абсолютно невероятни. Малко съм разочарован, защото исках да съм пръв, но полпозишънът на Карлос е страхотно постижение за отбора. Той върши невероятна работа през целия уикенд тук. На мен може би ми липсваше изтегляне, но имах проблеми“, каза монегаскът.

Фредерик Васьор призова екипа да остане спокоен след пола на Сайнц

„Първо трябва да осъзнаем станалото, после да го анализираме. Най-важно е да се съсредоточим върху състезанието, но това представяне е чудесна стъпка напред. Можем да сме доста уверени, имайки предвид петъчните си резултати. Но трябва да изчакаме до първата обиколка утре. Тогава ще видим какво ще стане“, посочи шефът на Ферари.

„Първата цел бе полпозишън в събота и тя е постигната. Сега трябва да запазим спокойствие и да се постараем да вземем подиум в неделя. Добре е да имаш две коли в топ 3 – можеш да играеш със стратегията“, каза още французинът.

Васьор уточни също така ситуацията от квалификацията, заради която имаше разглеждане обиколки на Сайнц и Льоклер. Той каза, че намаляване и падане под контролното време е разрешено, когато пропускаш други автомобили.