Начало Избрани Сайнц: Ще отделя цялото време, което ми е необходимо, за да реша...

Сайнц: Ще отделя цялото време, което ми е необходимо, за да реша бъдещето си в F1

2087
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Спас Генев

Карлос Сайнц все още не е решил къде ще кара през следващия сезон. Испанецът продължава да държи всички в напрежение и да „блокира“ пазара на пилоти. Сайнц беше категоричен, че ще „отдели цялото време, което му е нужно, за да реши бъдещето си в F1“, въпреки натиска от страна на някои отбори, които проявяват интерес към него.

Сайнц си тръгва от Ферари в края на годината. 29-годишният пилот ще отстъпи мястото си на Люис Хамилтън. Решението на Скудерията да привлече седемкратния световен шампион постави в много неприятна ситуация Сайнц. Испанецът до последно се надяваше, че ще подпише нов договор с тима от Маранело и ще остане там поне още две години. За нещастие, това няма как да се случи.

Трикратният победител в F1 е ключова фигура в пазара на пилоти за следващата година. До момента той така и не е обявил къде ще продължи кариерата си. Сайнц се надяваше това да се случи в друг топ отбор. За негово съжаление, нито Ред Бул, нито Мерцедес проявиха толкова сериозен интерес към него.

Най-реалистичните опции за Сайнц са Заубер/Ауди, Уилямс и Алпин. Германският производител продължава да настоява да привлече в редиците си испанеца. От Уилямс също искат Сайнц. Но според последната информация, отборът от Гроув не иска да чака повече и може да се насочи към друг състезател, който да замени Логан Сарджънт

В края на миналия месец стана ясно, че Алпин също може да бъде вариант за Сайнц. Френският отбор търси заместник на напускащия Естебан Окон. По време на уикенда в Барселона изпълнителният съветник на Алпин Флавио Бриаторе бе видян да разговаря с Карлос Сайнц-старши.

Тепърва ще стане ясно къде ще кара Сайнц през следващия сезон. Испанецът призна, че е по-склонен да се наслади на настоящото си представяне, отколкото на бъдещето си в спорта.

„Както казах и преди, този натиск със сигурност няма да го има след подиум, на който искам да се насладя“, сподели Сайнц. „Казвал съм го преди. Както го беше споменал Джордж [Ръсел] преди време, го приемаме за даденост, особено когато сме на един от тези подиуми. В този случай празнуваме, облечени в костюм на Ферари.“

„Опитам да се насладя максимално на този момент, защото кой знае кога ще дойде следващият такъв случай. Колкото и да има някои отбори, които са нервни или ме притискат, за мен също е време да се насладя на момента да бъда на подиума“, каза още испанецът.

Процесът на взимане на решение от Сайнц продължава да е на заден план. Състезателят на Ферари даде да се разбере, че ще бъде честен с отборите, които преговаря и ще отдели цялото време, което му е необходимо, за да реши бъдещето си в F1

„Ще бъда честен и прям с отборите“, заяви Сайнц. „Ще отделя цялото време, което ми е необходимо, за да реша бъдещето си в F1. Ако има отбори, които не могат да чакат или са малко нетърпеливи, не мога да направя нищо по въпроса.“

„Това ще бъде моето бъдеще и моето решение. Ще се опитам да бъда максимално честен с всички и да си дам времето, от което се нуждая“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц трябва да побърза с решението, ако иска да остане част от F1 и през следващия сезон. Испанецът има няколко съперници, които също се борят за място в някои от споменатите по-горе отбори- Естебан Окон и Валтери Ботас. Французинът е свързан със Заубер и Хаас. В същото време финландецът търси място в друг отбор, тъй като едва ли ще остане част от Заубер. Вариант за Ботас е завръщане в Уилямс, където ще се събере с Джеймс Ваулс.