Начало Избрани Сайнц: Щяхме да се борим за титлата, ако бяхме направили нещата по-добре...

Сайнц: Щяхме да се борим за титлата, ако бяхме направили нещата по-добре и имахме малко повече късмет в началото на сезона

2556
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц вярва, че във Ферари са можели да с борят по-успешно с Ред Бул, ако са направили някои неща малко по-добре. Испанецът смята, че в някои случаи италианският тим е нямал достатъчно късмет, за да запише по-добри резултати.

Сезон 2022 започна по страхотен начин за Ферари, тъй като Шарл Льоклер и Карлос Сайнц записаха двойна победа в Бахрейн. След това двамата се качиха на подиума в Джеда, а в Австралия Льоклер отново грабна победата.

Постепенно Скудерията започна да изостава от Ред Бул и Макс Верстапен. Тимът от Милтън Кийнс записа двоен успех на Имола, което беше голям удар за самочувствието на екипа от Маранело. След това световният шампион се възползва от по-добрата скорост на правите на RB18 и грабна успеха в първата в историята на F1 Гран при на Маями.

В Испания Льоклер водеше с комфортна преднина преди да получи повреда в задвижващата система и да отпадне. Седмица по-късно в Монако стратегическа грешка попречи на монегаска да триумфира пред домашна публика.

В следващите няколко старта нова серия от технически проблеми и грешни стратегически решения позволиха на Ред Бул да натрупа огромен аванс пред Скудерията. Шест старта преди края на сезон 2022 в F1, отборът от Милтън Кийнс на практика няма никаква конкуренция при пилотите и конструкторите.

Сайнц призна заслугите както на Верстапен, така и на Ред Бул. Испанецът е бивш възпитаник на академията на австрийците и бе съотборник на нидерландеца в отбора на Торо Росо.

„Макс изживява страхотен сезон. Също така Ред Бул са перфектни и не се провалят нито в стратегията, нито във вземането на важни решения. Те изтърпяват наказания в състезания, където знаят, че ще имат най-силния автомобил“, сподели Сайнц пред Мундо Депортиво.

„До момента те са изключително постоянни и ефективни. Това ги прави много трудни за побеждаване.“

Сайнц остава обнадежден, че Ферари ще реши проблемите си и ще бъде реален претендент за титлата догодина.

„Щяхме да се борим за титлата, ако бяхме направили нещата по-добре и имахме малко повече късмет в началото на сезона“, заяви пилотът на Ферари.

„Защо да не помислим, че през следващата година има нова възможност, която може да бъде постигната. Не трябва да забравяме голямата крачка, която отборът направи за по-малко от година. Затова смятам, че тази цел е напълно постижима.“

Въпреки голямото изоставане от Ред Бул, 28-годишният състезател смята, че Червените бикове няма да останат непобедени до края на сезона. Сайнц ще даде всичко от себе си, за да запише поне още една победа в оставащите стартове. Испанецът иска да увеличи успехите на Скудерията и да добави още успехи към личния си рекорд. Също така той се стреми към по-спокоен финален етап от тазгодишната кампания.

„Бих искал да имам стабилен край на сезона, особено с оглед на многото неща, които ни се случиха тази година. Надявам се последната част от сезона да е спокойна и да ни се случват по-малко неща. Освен това искам да успеем да наберем ритъм за следващата година, която ще бъде нова възможност за Ферари“, добави Карлос Сайнц.