Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Важно е не как започваме, а как завършваме сезона

Сайнц: Важно е не как започваме, а как завършваме сезона

868
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Джеда. Карлос Сайнц призна днес на пистата в Джеда, че новият сезон започна много трудно за Ферари, но изрази увереност, че проблемите ще бъдат преодолени. Според испанския пилот колите на Скудерията ще са далеч по-конкурентноспособни в Саудитска Арабия, отколкото преди две седмици в Бахрейн. Причината е, че пистата е напълно различна, настилката е съвсем друга, а колата показа добра скорост на правите преди две седмици.

„Уикендът в Бахрейн бе тежък за нас с отпадането на Шарл [Льоклер] и проблемите с гумите, които имах в края. Сега той е с наказание, но не е важно как започвате, а как завършвате един сезон“, заяви Сайнц

Испанецът обясни, че е в екипа вече три години и вижда големите стъпки, които тимът прави в правилна посока и се развива. Той добре си спомня какъв напредък е постигнат между 2021 и 2022-ра година например. Доволен е и от факта, че резултатите в тунела се потвърждават на пистата и колата е по-добра, но и останалите се развиват, и то впечатляващо.

Сайнц каза още, че вярва в капацитета на тима да се пребори с проблемите с издръжливостта. Отказа обаче да влиза в технически подробности относно състоянието на контролната електроника и повредите, подчертавайки, че във Ферари са наясно с всичко и знаят какво да правят.

По-рано тази седмица шефът на Ферари Фредерик Васьор каза, че проблемът на отбора не е в концепцията на колата

„Не знам какви са тези истории за концепцията. Имахме известни проблеми с баланса в Бахрейн, но разполагаме с огромни възможности за подобрение на цялостния пакет. Можем да постигнем страшно много по отношение на управляемостта. Най-важното е да останем съсредоточени и да се постараем да извлечем максимума от това, с което разполагаме“, коментира Васьор.

Той също напомни, че представянето в Бахрейн съвсем не винаги е показателно за това какъв сезон ще има отборът. Още от предсезонните тестове бе казал на хората в отбора, че не е важно как ще стартира състезателната година.