Начало Избрани Сайнц вижда състезанието в Испания като възможност за първа победа

Сайнц вижда състезанието в Испания като възможност за първа победа

2150
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц ще се състезава на родна земя през следващата седмица. Пилотът на Ферари смята, че имареална възможност“ да запише победа пред пълните трибуни в Барселона.

Сайнц спечели точки в четири от петте кръга във Формула 1 досега. За нещастие, последните три състезателни уикенда на испанеца бяха прекъснати от скъпоструващи катастрофи.

На хартия Ред Бул има предимство пред Ферари, след като Макс Верстапен победи италианския екип на Имола и Маями. Очаква се Скудерията да докара на пистата Каталуня значително обновен F1-75. В комбинация с местната страст това би трябвало да увеличи перспективите на Сайнц.

Това ще бъде интензивна и много забавна седмица. Надявам се да истинска възможност да се кача на подиума или да спечеля състезание у дома. Това ще бъде уникално усещане, което наистина очаквам с нетърпение“, каза Сайнц.

„Фактът, че билетите са продадени и ще има пълни трибуни, показва добрата посока, в която върви F1. Също така разкрива и подкрепата, която имаме в Испания. Мисля, че ще бъде много забавно и интересно.“

Първата победа в F1на родна земя ще бъде гигантски успех за Сайнц. Пилотът на Ферари ще сподели статута си на местен герой със своя ментор Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион донесе последната победа за себе си и Скудерията на Каталуния през 2013 г.

Това може да бъде първата ми победа. Поради тази причина щеше да е много специална. Освен това, щеше да е у дома. Работя всеки ден и се опитвам да го направя възможно най-скоро. Искам да запише успех в F1 в най-скоро време.“

27-годишният пилот от Гран при познава всяка пукнатина и пролука в асфалта на домашната си писта. F1 проведе първите тестове на новите автомобили на испанското трасе в края на февруари.

Но нищо не може да подтикне един пилот към победа така, както вълната от лудост, която се надига от трибуните. Сайнц се надява, че сънародниците му ще го подкрепятколкото могат.“ Испанецът настоява, че всяка частица от техния ентусиазъмсе забелязва от автомобила.“

Винаги съм го забелязвал, каза той. „У дома винаги съм правил най-добрите си състезания, печелейки точки, дори когато не съм имал автомобил, който е способен на това. Тази година имам болид за подиум, с който ще се опитам да спечеля.“