Начало Избрани Сайнц: Всичко ще си дойде на мястото

Сайнц: Всичко ще си дойде на мястото

1940
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц вярва, че късмета ще се обърне в негова полза. Испанецът може да се възползва от своя опит след бавните стартове на последните  няколко сезона в F1. Пилотът на Ферари заяви, че щеостане търпеливслед като претъпя второ поредно отпадане за 2022 г.

Сайнц допусна грешка и заседна в чакъла във втората обиколка на Албърт парк. След това имаше инцидент в квалификацията на Имола, който го прати на десета позиция. Въпреки това испанецът успя да стигне до четвъртото място на в спринтовата квалификация. За съжаление Сайнц участва в сблъсък в първата обиколка с пилота на Макларън Даниел Рикиардо.

Испанският състезател остана в чакъла и отпадна от Гран при на Емилия Романя. Веднага след финала на надпреварата, Рикиардо се извини за ролята си в сблъсъка. От своя страна Сайнц заяви, че няма лоши чувства към австралийския си колега.

След двете поредни нули, пилотът на Ферари остана пети в шампионата и изостава с 48 точки от съотборника си Шарл Льоклер.

Преди време Сайнц преживя трудни стартове в F1 с тима на Макларън. През 2019 г. той не успя да спечели точки в първите три състезания, след което зае шесто място в края на сезона. Следващата година Сайнц също претърпя нещастие, което застраши неговите резултати. В крайна сметка той отново стигна до шестото място и отново се пребори с Ландо Норис.

Винаги ще има периоди, в които нещата не вървят по правилния начин:“, сподели Сайнц.

Убеден съм, че всичко може да се обърне много бързо. През последните два уикенда в Австралия и Имола, скоростта беше налице. Аз се чувствах с една стъпка по-уверен в автомобила и по-бърз.“

„Когато серията от лош късмет приключи, ще дойдат добрите моменти. Историята многократно ми е доказвала, че подобни неща се случват в този спорт.. Просто трябва да остана търпелив и да запазя спокойствие в главата си. Всичко ще си дойде на мястото.“

Сайнц съжалява за изпуснатите точки, но изтъкна, че загубата на значително време на пистата с F1-75 за второ поредно състезание е била по-неприятна.

Два напълно различни инцидента с много сходни резултати, което означава, че в крайна сметка не правиш нито една от 60-те обиколки на състезанието. В момента това мен би било много полезно за мен, каза пилотът на Ферари.

„Дори резултатът не боли толкова много, ако го сравним със загубата на толкова много време на пистата, както и изключително много обиколки с този автомобил. Жалко, че не успях да се състезавам.“

„Най-трудното е, че двата инцидента бяха последователни. През сезона винаги ще има едно състезание, в което ще направиш грешка, както и друга надпревара, в която ще те изхвърлят. При мен това се случи последователно и затова боли повече.“

„Надявам да ги постигнем нещо добро в следващите няколко старта а и да започнем да се фокусираме върху останалата част от годината“, завърши Карлос Сайнц.

Сайнц бе подкрепен от Фернандо Алонсо. Испанецът караше за Ферари в периода 2010-2014 г. и записа общо 11 успеха със Скудерията. Двукратният световен шампион смята, че бившият му отбор е постъпил правилно, като е задържал за още два сезона. Също така той прогнозира, че Скудерията ще останемного конкурентена“ още дълго време.

„Радвам се както за него, така и за Ферари. Мисля, че и двете страни се справиха добре и бе логично да продължат съвместната си работа.“ каза Алонсо пред представители на медиите.

След силния миналогодишния сезон и доброто началото на сегашния, очевидно те имат най-бързия автомобил. Ще бъде добре да видим Карлос в този автомобил през следващите няколко години. Благодарение на тези нови разпоредби, Ферари трябва да останат много конкурентен пакет.“