Начало Избрани Сайнц: За съжаление загубихме позиции по време на питстопа

Сайнц: За съжаление загубихме позиции по време на питстопа

752
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц завърши на четвърта позиция в спринтовата надпревара в Белгия. Пилотът на Ферари потегли от трета позиция зад Макс Верстапен и Оскар Пиастри. За съжаление, испанецът загуби доста време при спиранията в бокса и в крайна сметка трябваше да се задоволи с четвъртото място.

Пет минути преди старта на спринта в Белгия заваля силен дъжд. Заради това стартът беше отложен с 30 минути, като всички автомобили трябваше да използват гуми за мокро.

Сайнц и Льоклер бяха трети и четвърти след старта зад автомобила за сигурност, който обиколи трасето за пет обиколки. Така беше разчистена част от стоящата вода и се подобри видимостта. Сайнц веднага влезе в бокса след летящия старт. Това направиха още Пиастри, Гасли и други състезатели

Спирането на Сайнц премина по план. За нещастие, пилотът на Ферари трябваше да изчака да се появи пролука в опашката от автомобили, влизащи в бокса. Това му коства загуба на три места. Сайнц се като се нареди зад Пиер Гасли, Серхио Перес и Люис Хамилтън.

Обиколка по-късно Льоклер също направи питстоп. Състезателят на Ферари също загуби време заради трафика. Така той и Сайнц имаха на разположение само шест обиколки, за да се опитат да се изкачат нагоре в подреждането. Двамата успяха да задминат Перес. После Сайнц и Льоклер се възползваха от петсекундното наказание на Хамилтън и минаха напред. В крайна сметка двамата завършиха четвърти и пети и донесоха ценни точки за тима на Ферари.

„Имахме добро темпо с интермедиите, но не успяхме да постигнем по-добър резултат. Спирането в бокса беше от решаващо значение. За съжаление загубихме позиции по време на питстопа. Ще разгледаме всичко преди началото на днешната Гран при. Това беше солидна сесия отбора и честно казано се чувствах добре в тези условия“, сподели Сайнц.

„Сега се съсредоточаваме върху днешния ден. Трудно е да се разбере какво ще бъде темпото ни по време на състезанието, затова предпочитам да съм предпазлив. Въпреки това очаквам с нетърпение да събера всичко и да завърша първата част от сезона с добър резултат“, добави пилотът на Ферари.

„Не успяхме да използваме максимално пакета си. Стартирах с гуми за мокро като всички останали. Влязох бокса влязох една обиколка след Карлос, което според мен беше правилният избор, защото щяхме да загубим повече време, ако бяхме спрели точно зад него. За съжаление, загубихме време в питлейна и в резултат на това загубихме и няколко позиции“, коментира Льоклер.

„Състезанието ще зависи много от времето, тъй като отборите са настроили автомобилите си за различни условия. Тук винаги е малко рисковано, не само от гледна точка на стратегията, но и от гледна точка на късмета. Във всеки случай битката ще бъде добра и нямам търпение да се върна в автомобила“, добави пилотът на Ферари.