Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Алфа Таури има малко повече темпо, Макларън: В добра позиция сме...

Сайнц: Алфа Таури има малко повече темпо, Макларън: В добра позиция сме да се борим с Ферари

1141
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер се наредиха шести и седми в квалификацията преди спринта в Бразилия, докато съперниците им от Макларън Ландо Норис и Даниел Рикиардо се наредиха осми и девети

„Квалификацията бе положителна за нас, тъй като подобрявах непрекъснато карането си. Вече се представям по-стабилно в сесиите за разпределение местата на грида, така че от тази гледна точка представянето ни бе чудесно.“

„Единственият проблем е, че изглежда Алфа Таури имат малко повече темпо. Целта за спринта ще е да се опитаме да победим Пиер Гасли. Чисто представяне е ключово, за да имаме добър шанс в неделя“, сподели Сайнц.

Льоклер каза, че заедно със Скудерията ще стори всичко по силите си, за да реализира потенциала на колата си в спринтовата квалификация.

„Шесто и седмо място са добра работа на тима и въпреки че имах по-високи очаквания за себе си, най-важното е, че директните ни съперници са зад нас. Беше ни трудно в Q3. Първия си опит го направих с използвани гуми, което не е идеално за постигане на добър ритъм, а във втората серия не извлякохме всичко от колата. Имаме още работа, но ще се борим да вземем добър резултат и в събота, и в неделя“, допълни Шарл.

От Макларън отбелязаха, че са сравнително доволни от класирането си в квалификацията

„Мисля, че трябва да сме доволни от квалификацията, защото в първата тренировка имахме доста грижи“, коментира Норис. „Направихме доста подобрения и се почувствах значително по-уверен в колата. Щеше да е прекрасно да сме пред Ферари-тата, но те бяха по-бързи. Все пак сме в добра позиция да се борим с тях.

Почти дословно същото сподели и Рикиардо. Австралиецът каза, че класирането в квалификацията е чудесно като се има предвид темпото от тренировката.

„Разликата е значително по-малка, отколкото мислехме“, посочи още Даниел. „Поне сме в битката и можем да притиснем съперниците. Ще се постараем да се придвижим напред от тези позиции, но имахме добър напредък с колите.“