Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц доволен от представянето си в Бразилия

Сайнц доволен от представянето си в Бразилия

2050
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц каза, че е много доволен от представянето си в спринта на пистата Интерлагос. Пилотът на Ферари стартира от шеста позиция и направи чудесно потегляне. Испанецът спечели няколко места и в един момент се движеше втори зад лидера Ботас. Въпреки това Карлос бе изпреварен от Макс Верстапен, но успя да запази Серхио Перес зад себе си. По този начин спечели допълнителна точка в своя актив и ще започне надпреварата от трета позиция. 

„Това беше отлична спринтова квалификация за мен след един от най-добрите ми стартове за сезона. Чувствам, че потеглянето ми е силна страна и се стараех да свикна с колата. Рискувах с избора на меки гуми. Знаех, че в първите няколко обиколки ще съм много бърз, но след това ще трябва да се отбранявам. Успях да намеря перфектния баланс и не допуснах нито една грешка. Беше много трудно да задържа Чеко зад себе си, но съм щастлив че спечелих допълнителна точка. Определено ни очаква тежко състезание, но ще се опитам да запазя това темпо и да запиша добро класиране“, сподели Сайнц.

Неговият съотборник Шарл Льоклер завърши седми, след като бе изпреварен от Ландо Норис и Люис Хамилтън.

„Все още имаме много работа преди състезанието. Трябва да разберем защо имахме спад в темпото. Очаквахме среднотвърдите гуми да имат по-добро износване. За съжаление в един момент температурите паднаха и започхнахме да имаме проблеми с предните гуми. Целият ни фокус остава върху състезанието, където смятам да спечеля възможно повече точки“, заяви Льоклер.