Начало Рали Сайнц и Ожие тестваха Поло R WRC в Португалия

Сайнц и Ожие тестваха Поло R WRC в Португалия

36
0
Себастиен Ожие

Екипът на Фолксваген проведе двудневни тестове на Поло R WRC в Португалия, като изпитанията провеждаха Карлос Сайнц и Себастиен Ожие. Тимът остана в страната след ралито там, белязано от ужасни метеорологични условия, в които обаче френският пилот се справи безукорно и спечели в класа си (S2000). Той кара Шкода Фабия S2000 през 2012 г., докато междувременно се труди упорито по новия автомобил на концерна за световния шампионат.

Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа финишираха осми в Португалия, спечелвайки 4 точки.

Това бе възможно най-добрият резултат, като се имат предвид хаосът с времето и 19-те WRC-автомобила. Себастиен и Жулиен свършиха перфектна работа. Беше прекрасно да се наблюдава колко спокойно и професионално се справи отборът в толкова трудните условия – коментира моторспорт директорът на Фолксваген Крис Нисен.

Не само метеорологичните условия тормозеха Ожие. В петия етап от ралито например той загуби доста време зад спрелия на трасето Крейг Брийн.

Наоколо нямаше зрители, които да помогнат. Не искахме да застрашаваме никого и търпеливо изчакахме. За съжаление това не ни бе признато по-късно – заяви Себастиен. – Щастлив съм, че финиширахме, като се има предвид какъв кошмар бе времето. Можехме да сме дори шести. Това щеше да изравни най-добрия резултат с S2000 автомобил в историята на WRC, но ще остане цел за по-нататък през сезона – допълни пилотът.

Втората Шкода с екипаж Кевин Абринг/Фредерик Миклот така и не можа да се състезава в Португалия. Автомобилът бе тежко повреден след инцидент в квалификацията и не можеше да стартира.