Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Макларън е сред най-трудните коли за изпреварване

Сайнц: Макларън е сред най-трудните коли за изпреварване

3068
0
Ландо Норис, Карлос Сайнц, Макларън, Ферари
Ландо Норис и Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо постигна най-доброто си класиране за Макларън в Гран при на Великобритания, завършвайки 5-ти. Австралиецът успя да задържи Карлос Сайнц зад себе си до края на надпреварата. С това британския тим остана на 15 точки пред Ферари в битката за трето място в шампионата при конструкторите.

Карлос споделя, че характеристиките на колата правят Макларън една от най-трудните за изпреварване коли. Испанецът опита да прескочи съперника си като спря за нови гуми няколко обиколки след него, но бавен стоп му попречи да успее.

„За съжаление, не е за пръв път да остана зад Макларън и да не мога да изпреваря. Не е новост, че имат добра скорост на правите и са много силни при излизането от завоите.“

„За съжаление бяхме една стъпка зад Рикиардо през цялото време. С медиум всъщност щяхме да успеем да го прескочим, но след бавния питстоп отново излязох зад него. С твърдите гуми беше още по-трудно да го изпреваря. Усещаше се сякаш твърдите гуми не можеха да ме задържат на пистата в бързите завои при турбулентния въздух. Имах много повече недозавиване и не можех да се задържа с него в бързите завои. Дори с DRS не бях достатъчно близо, за да го атакувам.“

Сайнц не е единственият, който изпита затруднения в изпреварването на кола на Макларън, които от този сезон използват двигатели на Мерцедес. В Гран при на Великобритания, Валтери Ботас не успя да изпревари Ландо Норис на пистата, но излезе пред него след бавния питстоп на британеца. В Австрия пък на Люис му трябваха няколко обиколки да изпревари Ландо като след битката им седемкратния световен шампион похвали сънародника си.

сайн