Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц не очаквал да победи пилотите на Рено и Хаас

Сайнц не очаквал да победи пилотите на Рено и Хаас

1327
0
Карлос Сайнц и Ландо Норис
Карлос Сайнц и Ландо Норис, снимка: Макларън

Карлос Сайнц сподели, че не е очаквал да победи пилотите на Рено и Хаас, и да се класира толкова напред в квалификацията за Гран при на Русия в Сочи.

Пилотът на Макларън се нареди 6-и, а след наказанието на Макс Верстапен от 5 места ще потегли 5-и. А уикендът до този момент не вървеше добре за тима от Уокинг, като той и Ландо Норис нямаха добра скорост в тренировките.

„Беше сложен уикенд за нас досега, каза Сайнц. – Вчера не можехме да намерим правилния баланс. Тръгнахме в грешната посока във втората тренировка.

Темпото ни беше много лошо. Опитахме някои неща по колата, които не проработиха. Но днес сме много щастливи.

Подобрихме много колата и се надявам нещата да са същите и в състезанието.  Ще бъде тежко, защото не сме пробвали автомобила в състезателен режим с толкова различна конфигурация. Добавихме и малко притискаща сила спрямо вчера.”

Норис, който ще стартира 7-и, каза, че в тима са направили някои подобрения по колата спрямо петъчните тренировки. И в резултат вече гледат с повече оптимизъм към състезанието утре. По думите му целта е той да изпревари Нико Хюлкенберг (6-и в решетката) и да спечели максималния възможен брой точки за тима.