Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц няма да си търси друг отбор за 2021 г.

Сайнц няма да си търси друг отбор за 2021 г.

1472
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Карлос Сайнц няма да си търси нов отбор след края на 2020 г., когато изтича договорът му с Макларън. През миналата година испанецът подписа 2-годишен контракт с екипа от Уокинг.

През тази Сайнц се представя изключително силно. Той на практика е най-челно класиралият се пилот извън тези на водещите 3 тима, а в последния кръг в Бразилия записа и първи подиум.

Карлос финишира 4-и, след като потегли от последна позиция. А след наказанието от 5 секунди на Люис Хамилтън бе класиран 3-и. Това бе и първи подиум за Макларън от 2014 г. насам.

Смята се, че за 2021 г. за Карлос може да има възможности да отиде във Ферари, Мерцедес или Ред Бул, където се очаква да се освободят места. Той обаче твърди, че не гледа към тях, а ще иска да подпише нов договор с Макларън.

„Откакто съм в тима, постоянно вървим нагоре, каза Сайнц пред Motorsport. – А това е много привлекателно нещо. Това не се вижда често във Формула 1. Много съм доволен и горд от това, което правим нашия отбор. Аз съм щастлив в него и в момента не гледам към никой друг отбор.“

Сайнц призна, че партньорството с Нико Хюлкенберг в Рено през 2018 г. му е помогнало много да се развие като пилот. След края на сезона Карлос предпочете да премине в Макларън, а във френския тим мястото му зае Даниел Рикиардо.

„Годината до Нико ми помогна много да науча някои неща от опитен пилот като него, признава Сайнц. – И идвайки в Макларън, знаех, че съм готов за предизвикателството. Не бях притеснен от нищо и резултатите дойдоха.“